Skip to main content

Συνάντηση Τζιτζικώστα- Τζήκα για τη ΔΕΘ

Η προετοιμασία της 76ης ΔΕΘ και τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκη Απ. Τζιτζικώστα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ, Τάσο

Η προετοιμασία της 76ης ΔΕΘ και τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης για τη Διεθνή Έκθεση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκη Απόστολο Τζιτζικώστα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ, Τάσο Τζήκα.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Τζήκα για τη δεδηλωμένη θέση του να προχωρήσει η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο και να κατασκευαστεί το νέο εκθεσιακό κέντρο μέσω ΣΔΙΤ και ζήτησε από τη νέα διοίκηση να ασχοληθεί ενεργά με αυτό το θέμα και να ξεκινήσουν οι εργασίες, προκειμένου να μπει σε τροχιά υλοποίησης και να σταματήσει κάθε συζήτηση για άλλη χωροθέτηση του νέου εκθεσιακού κέντρου.

Παράλληλα, επανέλαβε την πεποίθησή του για συγχώνευση της ΔΕΘ ΑΕ και της HELEXPO και τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα διοίκησης για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης λειτουργίας και της περιστολής δαπανών και λειτουργικών εξόδων.

Ο κ. Τζιτζικώστας έθιξε το θέμα του εκσυγχρονισμού του θεσμού της Διεθνούς Εκθέσεως, προκειμένου να αποκτήσει πιο εμπορικό και επιχειρηματικό προφίλ το οποίο θα λειτουργήσει προσθετικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Η θέση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Τζήκα, αποτελεί στρατηγικό στόχο για τη νέα διοίκηση της ΔΕΘ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Τζήκα για το νέο ξεκίνημα που έχει γίνει στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του ζήτησε να επιστρέψει η ΔΕΘ ΑΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, από το οποίο είχε αποχωρήσει με απόφαση προηγούμενης διοίκησης. Ο κ. Τζήκας αποδέχτηκε την πρόταση αυτή και διαβεβαίωσε τον κ. Τζιτζικώστα ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα.

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει συνδεθεί με την πορεία της πόλης μας και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία πρέπει να αποτελέσει με τη δράση της, ένα από τα οχήματα που θα μας βγάλουν από τη στασιμότητα και θα επαναφέρουν τη Θεσσαλονίκη στον επιχειρηματικό και επενδυτικό χάρτη. Είναι πολύ θετικό ότι η νέα διοίκηση κινείται με αυτό τον προσανατολισμό» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας αμέσως μετά τη συνάντηση.