Skip to main content

Συνάντηση Παπούλια-Χυτήρη για τα ΜΜΕ

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βοηθήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ΜΜΕ και κυρίως τους άνεργους δημοσιογράφους, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης.
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βοηθήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ΜΜΕ και κυρίως τους άνεργους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο βεβαίως των θεσμικών δυνατοτήτων της, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης κατά την συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο Τ. Χυτήρης τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί το αγαθό της ενημέρωσης, «η καρδιά της Δημοκρατίας», όπως είπε, τόσο από την δημόσια όσο και από την ιδιωτική τηλεόραση.

Ο Κάρολος Παπούλιας από την πλευρά του εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η κρίση θα ξεπεραστεί,«τόσο η μεγαλύτερη, όσο και όλα τα συνεπακόλουθά της».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν τον προβληματίζει η κρίση που πλήττει και τον χώρο των ΜΜΕ και αν η μείωση των δημοσιογράφων και των εφημερίδων μπορεί να αποδυναμώσει την ενημέρωση και να βάλει σε κίνδυνο τον πλουραλισμό της πληροφόρησης, ο κ. Χυτήρης σημείωσε:

«Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο κρίσης. Ο σκοπός είναι να τα ξεπεράσουμε και να βρεθεί η ισορροπία. Και ο σκοπός είναι να σκεφτόμαστε τον πολίτη. Και στην προκειμένη περίπτωση το να σκεφτόμαστε τον πολίτη, σημαίνει ο πολίτης να έχει μια πλουραλιστική ενημέρωση, να έχει αντικειμενική πληροφόρηση, να μην υπεισέρχονται άλλα θέματα. Η κρίση αυτή μπορεί να είναι και ευκαιρία. Το έχουμε πει πολλές φορές κυβερνητικά, το έχει πει και ο πρωθυπουργός,προκειμένου η χώρα να βρει ένα βηματισμό σύγχρονο. Και αυτό πρέπει να συμβεί και στα Μέσα Ενημέρωσης. Και στη δημόσια τηλεόραση, για την οποία είμαι πολιτικά υπεύθυνος, όπως γνωρίζετε. Και αυτή πέρασε ένα διάστημα, στο πρόσφατο παρελθόν, που έγιναν πολλά πράγματα: σπατάλες, εκτροχιασμοί κλπ. Πρέπει να ξαναβρεί το στόχο της, αυτόν που επιβάλλει το Σύνταγμα. Και αυτό κάνουμε».