Skip to main content

Συνάντηση Παπανδρέου-Προβόπουλου με το βλέμμα στη ΔΕΘ

Την επιχείρηση ανάτασης του ηθικού των πολιτών ξεκινά ουσιαστικά από σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, ο οποίος και ενόψει ΔΕΘ θα προσπαθήσει σύμφωνα με πληροφορίες να στείλει μήνυμα ανάπτυξης δια στ
Την επιχείρηση ανάτασης του ηθικού των πολιτών ξεκινά ουσιαστικά από σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ενόψει ΔΕΘ επιθυμεί να σταλεί μήνυμα αισιοδοξίας στους πολίτες δια στόματος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, μετά τα συνεχόμενα μέτρα λιτότητας.

Ο πρωθυπουργός αναμένει από τον κ. Προβόπουλο να στείλει το προμήνυμα μίας νέας αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας, με ενθαρρυντικές δηλώσεις για τη γενικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας, το οποίο θα κληθεί να εδραιώσει στις συνειδήσεις των πολιτών ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου, με τις διακηρύξεις του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια αντιστροφής της αρνητικής ψυχολογίας στην αγορά.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00, βέβαια, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος η πορεία των εσόδων, τα οποία υστερούν κατά πολύ των στόχων που έχουν τεθεί, αλλά και να συζητηθούν οι πιθανές εναλλακτικές πηγές.

Ακόμα, οι δύο άντρες θα συζητήσουν και για την πορεία του προϋπολογισμού και του ελλείμματος, καθώς και για τους στόχους που έχουν τεθεί για την επόμενη χρονιά και τον τρόπο επίτευξής τους, εν μέσω της ύφεσης που φαίνεται να πλήττει βαριά την πραγματική οικονομία.