Skip to main content

Συνάντηση Παπανδρέου με τον Γκρουέφσκι την Πέμπτη

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται, σήμερα και αύριο, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ο οποίος το απόγευμα θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται, σήμερα και αύριο, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος το απόγευμα θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπαι, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ, και τον επίτροπο για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φίλε.

Στις συναντήσεις αυτές θα εξετασθεί η ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την ΕΕ. Αύριο, ο κ. Γκρούεφσκι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως έχει ανακοινωθεί από τα γραφεία των πρωθυπουργών των δύο χωρών, η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας θετικότερου κλίματος στις διμερείς σχέσεις και της ενίσχυσης της διαπραγματευτικής διαδικασίας, που διεξάγεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.