Skip to main content

Συνάντηση Νετανιάχου και Μίτσελ για εβραϊκούς οικισμούς

Συζητήθηκε το πάγωμα της κατασκευής νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης και της ανατολικής Ιερουσαλήμ.
Συνάντηση είχαν στην Ιερουσαλήμ ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Τζορτζ Μίτσελ,  προς την κατεύθυνση  επίτευξης συμφωνίας για επανάληψη των διαπραγματεύσεων με τουςΠαλαιστίνιους.

Ο Νετανιάχου απέκλεισε για άλλη μια φορά το πλήρες πάγωμα της κατασκευής νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης και της ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπως ζητεί η διεθνής κοινότητα.

Ο αμερικανός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή που άρχισε την Κυριακή μια νέα αποστολή στην περιοχή,  συναντήθηκε και  με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Η Ουάσινγκτον ελπίζει ότι μια συμφωνία για προσωρινή διακοπή της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, θα επιτρέψει στον Ομπάμα να φιλοξενήσει τριμερή συνάντηση κορυφής με τον Νετανιάχου και τον Αμπάς στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την προσεχή εβδομάδα.

Ο πρόεδρος Αμπάς κρίνει ανώφελη οποιαδήποτε συνάντηση με τον Νετανιάχου, αν ο τελευταίος συνεχίσει τον εβραϊκό εποικισμό στη Δυτική Όχθη.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα στην ανατολική Ιερουσαλήμ επίσης θα συνεχιστεί, με τον Νετανιάχου να επαναλαμβάνει ότι δεν αναγνωρίζει τις εβραϊκές γειτονιές στην πόλη --που έχουν χτιστεί εντός των δημοτικών ορίων αλλά σε έδαφος της κατεχόμενη Δυτικής Όχθης -- ως εβραϊκούς οικισμούς.