Skip to main content

Συνάντηση Μπουτάρη με Αμερικανο- Εβραίους επιχειρηματίες

Με εξήντα Αμερικανό - Εβραίους επιχειρηματίες και εκπροσώπους Φορέων και Οργανώσεων των ΗΠΑ, οι οποίοι επισκέπτονται την χώρα μας συναντήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Με εξήντα Αμερικανό - Εβραίους επιχειρηματίες και εκπροσώπους Φορέων και Οργανώσεων των ΗΠΑ, οι οποίοι επισκέπτονται την χώρα μας συναντήθηκε την Τρίτη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσδίδει μεγάλη σημασία και υποστηρίζει την προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για την επιστροφή των αρχείων της Εβραϊκής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στην ίδια την Κοινότητα, τα οποία προς το παρόν είναι στην κατοχή της Ρωσικής Κυβέρνησης.

«Θέλω να χαιρετήσω την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αποκατάσταση της σχέσης των ελλήνων με τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι το έχουν ζητήσει και θα ήθελα να δω να συνεχιστεί και στους απογόνους τους» τόνισε.

«Βρεθήκαμε στην Ελλάδα και θελήσαμε να επισκεφθούμε τη Θεσσαλονίκη για να συναντήσουμε τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, γνωρίζοντας ότι η φιλόξενη αυτή πόλη διαθέτει μια πολύ μεγάλη ιστορία» δήλωσε από την πλευρά της η επικεφαλής των Αμερικανό – Εβραίων επιχειρηματιών Linda Hurwiz.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάϊ Καπόν αναφέρθηκε στην καταγωγή του και στην ιστορία των γονέων του που επέζησαν του ολοκαυτώματος και είπε ότι θεωρεί μεγάλη τιμή την εκλογή του ως Δημοτικού Συμβούλου, καθώς οι πολίτες της Θεσσαλονίκης εμπιστεύτηκαν τον Γιάννη Μπουτάρη και τον ίδιο με την ψήφο τους σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης.