Skip to main content

Συνάντηση με την Τίνα Μπιρμπίλη θα έχει την Πέμπτη η ΠΑΣΕ Αχελώου

Bασικό αίτημα της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής για τον Αχελώο η σταθερή χρηματοδότηση και ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου έργου.
Συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη θα έχει την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή (ΠΑΣΕ) για τον Αχελώο με βασικό αίτημα τη σταθερή χρηματοδότηση και ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου έργου. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΑΣΕ, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου Καρδίτσας, παρουσία των τεσσάρων νομαρχών της Θεσσαλίας, δημάρχων και εκπροσώπων άλλων φορέων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε να ζητηθεί από την κυρία Μπιρμπίλη να ξεκαθαρίσει τη θέση του υπουργείου Περιβάλλοντος και να υπογραμμιστεί η ενιαία στάση της κυβέρνησης για το έργο στην κατεύθυνση της συνέχισης και της ταχείας ολοκλήρωσης του. Πέραν τούτων, θα υποβληθεί και αίτημα προς την κυβέρνηση για ενιαία νομική υποστήριξη του έργου τόσο στο ΣτΕ όσο και στα ευρωπαϊκά όργανα.

Τα μέλη της ΠΑΣΕ αποφάσισαν επίσης, να προσκαλέσουν την υπουργό Περιβάλλοντος να επισκεφθεί την περιοχή, ώστε να διαπιστώσει την πρόοδο στα έργα για την εκτροπή του Αχελώου. Οι φορείς επισημαίνουν ότι για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών απαιτείται να εγγραφεί η αναγκαία πίστωση στον προϋπολογισμό του 2010. Πέραν της κ. Μπιρμπίλη, η ΠΑΣΕ Αχελώου θα επιδιώξει συνάντηση και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ Θεόδωρο Πάγκαλο. Τα μέλη της ΠΑΣΕ ξεκαθάρισαν χθες, ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση οι στόχοι που θέτουν για τη συνέχιση των έργων εκτροπής του Αχελώου, είναι αποφασισμένα να προχωρήσουν σε δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις.