Skip to main content

Συνάντηση κ. Γ. Παπανδρέου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄

Το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας καθώς και για τον Απόδημο Ελληνισμό ήταν τα κύρια θέματα στον διάλογο του πρωθυπουργού Γιώργιου Παπανδρέου, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο
Το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας καθώς και για τονΑπόδημο Ελληνισμό ήταν τα κύρια θέματα στον διάλογο που ακολούθησε στογραφείο του πρωθυπουργού Γιώργιου Παπανδρέου στη Βουλή, με τον ΠατριάρχηΑλεξανδρείας κ. Θεόδωρο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο .
 
Πρόσκληση στον Έλληνα Πρωθυπουργό από τους Πατέρες της Εκκλησίας να επισκεφθεί επίσημα την έδρα του Παλαίφατου Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, απηύθυνε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ. Θεόδωρος και του προσέφερε ένα ασημένιο βάζο, που φτιάξανε παιδιά από την Αίγυπτο, όπως είπε, περικοσμημένο με το περιστέρι της ειρήνης.

Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο και από την πλευρά του προσέφερε  ένα ασημένιο βάζο με την ελληνική τριήρη, τονίζοντας ότι «συμβολίζει την Ελλάδα των θαλασσών και των ηπείρων».

Κατά την συνάντηση, τους δύο Προκαθημένους συνόδευαν ο ΜητροπολίτηςΑξώμης κ. Πέτρος από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και ο ΜητροπολίτηςΒεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων.