Skip to main content

Συναντήσεις Μανιάτη για τους αγωγούς

Την ανάγκη διασφάλισης προσιτών τιμών και ποιοτικών ενεργειακών υπηρεσιών για τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες επεσήμανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.
Την ανάγκη διασφάλισης προσιτών τιμών και ποιοτικών ενεργειακών υπηρεσιών για τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες επεσήμανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας που ολοκληρώθηκε χθες στις Βρυξέλλες. Στο περιθώριο του Συμβουλίου ο κ. Μανιάτης συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, τον οποίο προσκάλεσε στην Αθήνα τον Οκτώβριο.

Στη συζήτηση που αφορούσε την προστασία των καταναλωτών ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ακόμη ότι πρέπει να υπάρχει υποστήριξη προς τους καταναλωτές στην αντιμετώπιση τυχόν διαφορών με τους προμηθευτές τους. Στο Συμβούλιο συζητήθηκαν ακόμη η πορεία των ενεργειακών υποδομών στην Ε.Ε. και η ενεργειακή απόδοση. Για το πρώτο θέμα, ο κ. Μανιάτης υποστήριξε την πρόταση της Βελγικής Προεδρίας για ανάπτυξη στρατηγικών ενεργειακών διαδρόμων στην γηραιά ήπειρο, «λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις εθνικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες, προκειμένου να υποβοηθηθεί τόσο η περαιτέρω διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όσο και να ενισχυθεί το διακρατικό εμπόριο ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, με επακόλουθο την ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού προς τελικό όφελος των καταναλωτών». Και για τον τομέα της ενεργειακής απόδοσης ανέφερε τις σχετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου με επίκεντρο την ενεργειακή απόδοση κτιρίων (πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ΄ οίκον, ενεργειακές επιθεωρήσεις κλπ.).

Στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας, ο κ. Μανιάτης είχε διμερείς επαφές με την Κυπριακή αντιπροσωπεία, τον Βούλγαρο και τον Ιταλό ομόλογό του για θέματα αγωγών κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και με τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας τον οποίο προσκάλεσε στην προσεχή ενεργειακή Υπουργική Σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου στο Ναύπλιο, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΣΕΠ. Τέλος, συνομίλησε με εκπροσώπους του Διαβαλκανικού αγωγού φυσικού αερίου ΤΑP αναφορικά με την πρόοδο του έργου και τους κάλεσε να καταθέσουν υπόμνημα στην ηγεσία του Υπουργείου για τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα επαφών τους.