Skip to main content

Συμμετοχή Τυρναβιτών σε διεθνή εμπορική έκθεση

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τυρνάβου ενημερώνει τους επαγγελματίες-μέλη του ότι από 13 έως 16 Ιανουαρίου 2010 θα πραγματοποιηθεί στην Φρανκφούρτη η διεθνής εμπορική έκθεση Heimtextil.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Τυρνάβου ενημερώνει τους επαγγελματίες-μέλη του ότι από 13 έως 16 Ιανουαρίου 2010 θα πραγματοποιηθεί στην Φρανκφούρτη η διεθνής εμπορική έκθεση Heimtextil για υφάσματα κατοικίας και επαγγελματικού εξοπλισμού.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ενημερωθούν από τα γραφεία του Συλλόγου (Αγ. Παρασκευής 21 και στο τηλέφωνο 24920 23232.

Ο εμπορικός σύλλογος Τυρνάβου ιδρύθηκε το 1924 με πρωτοβουλία των εμπόρων της πόλης και σήμερα αριθμεί περίπου τα 400 μέλη. Συνολικά μαζί με τους επαγγελματοβιοτέχνες απαριθμεί 652 μέλη. Από αυτά περίπου 150 με 200 μέλη ανήκουν σε ελεύθερους επαγγελματίες, κατόχους περιπτέρων, αρτοποιούς, οι οποίοι φιλοξενούνται στο σύλλογο λόγω έλλειψης δικού τους συλλόγου. Επίσης στο σύλλογο υφίστανται και έμποροι των γύρω περιοχών.

Ο σύλλογος δραστηριοποιείται όσον αφορά στη διεξαγωγή σεμιναρίων και προγραμμάτων επιμόρφωσης σε συνεργασία με τον Ο.Α.Ε.Δ. και Κ.Α.Ε.Λ.Ε., εκδηλώσεις για την ενημέρωση των εμπόρων (για το ασφαλιστικό, τη συνάφεια, τα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.α.), συνεργάζεται με εμπόρους των άλλων συλλόγων της Θεσσαλίας και αποτελεί μέλος της Ομοσπονδίας Εμπόρων της Θεσσαλίας. Κυρίως αποσκοπεί στην προώθηση της κοινής πολιτικής των εμπόρων της περιοχής, για να επιτύχει τα κοινά τους συμφέροντα.

Οικονομικό Γίγνεσθαι

Οι 3.820 εργαζόμενοι του δευτερογενούς τομέα απασχολούνται σε 520 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 58 είναι μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και απασχολούν 1.000 εργαζομένους. Επίσης στον δευτερογενή τομέα ανήκει ένα εν ενεργεία λατομείο συνολικής έκτασης 64.860 τ.μ. Οι 2.300 εργαζόμενοι στο τριτογενή τομέα απασχολούνται σε 297 επιχειρήσεις, από τις οποίες καμία δεν είναι ξενοδοχειακή.

Τα κυριότερα γεωργικά προϊόντα της περιοχής του νέου Ο.Τ.Α. είναι τα σταφύλια, ροδάκινα, αχλάδια, μηλιές, ροδακινιές, κερασιές, κηπευτικά και σιτηρά.
Επίσης στην περιοχή Τυρνάβου υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις ζωικού πληθυσμού. Η ζώνη αυτή συγκεντρώνει το μεγαλύτερο πληθυσμό αιγοπροβάτων καθώς και βοοειδών κρεατοπαραγωγής ( ελεύθερης βοσκής ). Στο νέο Ο.Τ.Α. βρίσκονται 17 μονάδες αγελαδοτροφίας. Πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Τυρνάβου υπάρχουν περίπου 5.000 βοοειδή, 58.800 προβατοειδή, 20.100 αιγοειδή και περίπου 3.000 χοιροειδή.

Το 65% των απασχολούμενων στον δευτερογενή τομέα συγκεντρώνεται στις μεταποιητικές βιομηχανίες, ενώ οι υπόλοιποι εργάζονται στις κατασκευές. Αναφορικά με το τριτογενή τομέα, σχεδόν το 50% των ατόμων απασχολούνται στο εμπόριο και το υπόλοιπο μοιράζεται σε διάφορες υπηρεσίες.