Skip to main content

Συμμετοχή του Δήμου Βέροιας σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

Στόχος η διαπολιτισμική μάθηση που θα ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την ενεργό συμμετοχή και την πρωτοβουλία των νέων.
Ο δήμος Βέροιας θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Νεολαία σε Δράση» που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας.

Πρόκειται για μια συνάντηση νέων από τη Γερμανία (Magdeburg), την Αγγλία (Stevenage), τη Λετονία (Riga) και την Ελλάδα (Βέροια), στην οποία ο δήμος Βέροιας θα συμμετάσχει με μια αποστολή δέκα νέων ηλικίας 15-25 ετών.Η συνάντηση θα περιλαμβάνει τρία εργαστήρια με θέματα το θέατρο, τη φωτογραφία και το χορό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού προβλέπεται να γίνει προπαρασκευαστική συνάντηση των υπευθύνων (2 άτομα από κάθε χώρα), εντός του Οκτωβρίου, προκειμένου να συνεργαστούν και να συμφωνήσουν τις λεπτομέρειες της συνάντησης.

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε μια διαδικασία διαπολιτισμικής μάθησης που ενισχύει τη δημιουργικότητα, την ενεργό συμμετοχή και την πρωτοβουλία και έχει στόχο να προάγει -μεταξύ άλλων- την ενεργό συμμετοχή των νέων στο σχέδιο, την κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων, τη διαπολιτισμική διάσταση, ενισχύοντας τη θετική αντίληψη των νέων για άλλους πολιτισμούς και την ευρωπαϊκή διάσταση, ενισχύοντας την επίγνωσή τους για το ευρωπαϊκό πλαίσιο στο οποίο ζουν.

Η δήμαρχος Βέροιας, κα Χαρούλα  Ουσουλτζόγλου, δήλωσε στη Voria: «Ο Δήμος Βέροιας, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητούμενα που αφορούν τη νεολαία και τα σύγχρονα προβλήματα που την ταλανίζουν. Στο πλαίσιο αυτό, επειδή οι νέοι ζουν σε γρήγορους ρυθμούς, ανταποκρινόμενος ο δήμος πρακτικά και όχι θεωρητικά στα ζητούμενα της εποχής, εκτός από τις τοπικές δράσεις που οργανώνει δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τα σχετικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Έτσι, εκτός από το «Νεολαία σε Δράση» στο οποίο συμμετέχουμε για 2η φορά με την αποστολή 10 νέων, εγκρίθηκε η συμμετοχή μας και στο Leonardo da Vinci, όπου θα συμμετάσχουν 16-25 νέοι. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τέλη του 2009 με μέσα 2010, στην Ισπανία και την Ιταλία και θα συμβάλλει στη γρήγορη εκμάθηση της γλώσσας και στην κατάρτιση των νέων σε τουριστικά προγράμματα».

Τα έξοδα διαμονής καλύπτονται πλήρως από το πρόγραμμα, ενώ τα έξοδα μετακίνησης επιχορηγούνται με 120€ ανά άτομο ενώ την υπόλοιπη δαπάνη θα την καλύψει ο Δήμος.

Χριστίνα Καραμανίδου