Skip to main content

Συμφωνία Ρωσίας-Ινδίας στον τομέα πυρηνικής τεχνολογίας

Η κρατική υπηρεσία ατομικής ενέργειας της Ρωσίας, Rosatom, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κατασκευάσει «αρκετούς» πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ινδία, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό τους.
Η κρατική υπηρεσία ατομικής ενέργειας της Ρωσίας Rosatom ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κατασκευάσει «αρκετούς» πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ινδία, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό τους.

Νωρίτερα ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο επισκεπτόμενος τη Μόσχα ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της ειρηνικής χρήσης της πυρηνικής τεχνολογίας.

Η συμφωνία, που επισφράγισε τις συνομιλίες των δύο ηγετών, πιστεύεται ότι θα διευρύνει σημαντικά τις ρωσικές εξαγωγές πυρηνικών καυσίμων στην Ινδία.
Λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα.

Στο πλαίσιο των διμερών συνομιλιών η Ρωσία επιβεβαίωσε, εξάλλου, σήμερα ότι τελικά θα παραδώσει στην Ινδία ένα εκσυγχρονισμένο αεροπλανοφόρο, χωρίς όμως να προσδιορίσει χρονικά την εκπλήρωση του σχεδίου αυτού, η μακρόχρονη καθυστέρηση του οποίου έχει δυσαρεστήσει την ινδική στρατιωτική ηγεσία.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ