Skip to main content

Συμφωνία για εκσυγχρονισμό της ρωσικής οικονομίας

Την υποστήριξη του στην έκκληση του προέδρου της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, για την ανάγκη εκσυγχρονισμού της ρωσικής οικονομίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή του στην έκκληση του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ για εκσυγχρονισμό της οικονομίας, τονίζοντας ότι αυτή αντανακλά την επιθυμία ολόκληρης της ρωσικής κοινωνίας.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτή η έκκληση αντανακλά την επιθυμία ολόκληρης της ρωσικής κοινωνίας», είπε ο Πούτιν μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία στην Αγία Πετρούπολη.
Ο Μεντβέντεφ υποστήριξε στις 12 Νοεμβρίου τον εις βάθος εκσυγχρονισμό της Ρωσίας πάνω σε δημοκρατικές βάσεις, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή ενάντια σε κάθε απόπειρα αποσταθεροποίησης της χώρας.
«Στον 21ο αιώνα η χώρα μας έχει ανάγκη ενός εις βάθος εκσυχρονισμού.
Θα είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία μας και θα βασίζεται σε δημοκρατικές αξίες και θεσμούς», είχε πει σε διάγγελμά του προς το έθνος.

Σήμερα εξάλλου από το βήμα του συνεδρίου ο Μεντβέντεφ άσκησε αυστηρή κριτική στο κυβερνών κόμμα, αποδίδοντάς του οπισθοδρόμηση και δολοπλοκίες, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το σκάνδαλο των παρατυπιών που σημειώθηκαν στις τοπικές εκλογές.
«Η Ενωμένη Ρωσία δεν μπορεί να υλοποιήσει μία θετική αλλαγή, αν δεν αλλάξει η ίδια», είπε. Το Κόμμα πρέπει να εκσυχρονισθεί για να μη γεράσει, για να μη γίνει ουραγός της ζωής και των ίδιων των ψηφοφόρων του», τόνισε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος όπως και ο πρωθυπουργός Πούτιν, δεν είναι μέλη της Ενωμένης Ρωσίας.

Η Ενωμένη Ρωσία διαθέτει 315 έδρες σε σύνολο 450 της Δούμας, της Κάτω Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, ενώ αντίπαλοι και αναλυτές παραλληλίζουν ολοένα και συχνότερα τη λειτουργία της με εκείνην του άλλοτε πανίσχυρου Κομμουνιστικού Κόμματος της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

«Η δημοκρατία δεν υπάρχει για τα κόμματα, κυβερνητικά ή αντιπολιτευόμενα, αλλά για τους πολίτες», υπενθύμισε ο Μεντβέντεφ ολοκληρώνοντας την ομιλία του.