Skip to main content

Συμβολική ήττα του ευρώ ενδεχόμενη προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αναφέρει η Le Temps

Κύριο άρθρο με τίτλο «Συμβολική ήττα του ευρώ» δημοσιεύει η ελβετική εφημερίδα «Le Temps», αναφερόμενη στο ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Τονίζεται η ανικανότητα των Ευρωπαίων να βάλουν τάξ
Κύριο άρθρο με τίτλο «Συμβολική ήττα του ευρώ» δημοσιεύει η εφημερίδα της Γενεύης «Le Temps», αναφερόμενη στο ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας, η ιδέα προσφυγής της Ελλάδος στο ΔΝΤ κερδίζει έδαφος με μόνη αντιτιθέμενη πλέον τη Γαλλία. Η ιδέα αυτή, σημειώνει, έχει λογική, καθώς το ΔΝΤ διαθέτει τους πόρους, την τεχνική κατάρτιση και την εμπειρία από άλλες προσφυγές χωρών της Ε.Ε.

Συμβολικά, όμως, συνεχίζει το άρθρο, αποτελεί μία ήττα του ευρώ, καθώς δείχνει την ανικανότητα των Ευρωπαίων να βάλουν τάξη στα του οίκου τους, υπονομεύοντας έτσι το στόχο της μετατροπής του ευρώ σε ένα πανίσχυρο νόμισμα, εφάμιλλο του δολαρίου.

Αυτή η κρίση επίσης, προστίθεται στο άρθρο, αναδεικνύει την απουσία κεντρικής οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη.

Με την κακοφωνία που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη, η Ελλάδα αναγκάζεται να πληρώνει αστρονομικά επιτόκια και το ευρώ [EUR=X]. Σχετικά άρθρα διολισθαίνει. Αν δε βρουν σύντομα μια διέξοδο στην κρίση, γράφει ο συντάκτης, οι Ευρωπαίοι ηγέτες που κατηγορούσαν τις αγορές, γιατί αμφισβητούσαν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, θα τις δικαιώσουν ακούσια και θα υποστούν ταυτόχρονα και μια συμβολική ήττα.