Skip to main content

Σύλληψη υπαλλήλου για δωροδοκία

Στη φάκα των αστυνομικών έπεσε ένας 43χρονος δημοτικός υπάλληλος στο δήμο Ζακύνθου, μετά απο καταγγελία για δωροδοκία και εκβίαση επιχειρήσεων.
Στη φάκα των αστυνομικών έπεσε ένας 43χρονος υπάλληλος, προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών και Επίβλεψης Έργων στο δήμο Ζακύνθου, με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας κατ΄ εξακολούθηση και εκβίαση επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την καταγγελία ιδιώτη, πατέρα επιχειρηματία με οικολογικά συστήματα, στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 43χρονος δημοτικός υπάλληλος, απαιτούσε εκβιαστικά να του καταβάλλουν  περιοδικά διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αναθέτει στην εταιρεία του γιου του καταγγέλλοντα, την ανάληψη έργων τοποθέτησης και συντήρησης χημικών τουαλετών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζακύνθου.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο πατέρας του επιχειρηματία, πριν από είκοσι μέρες, ο 43χρονος απαίτησε και τελικώς έλαβε 3.000 ευρώ, ενώ απαιτούσε και άλλες 2000 ευρώ, προκειμένου να αναθέσει εκ νέου στην εταιρεία του γιου του, το παραπάνω έργο.

Σύμφωνα με την καταγγελία από το 2005 έως και το 2009, που ο δήμος προκήρυσσε τέτοιους διαγωνισμούς, ο πατέρας του επιχειρηματία εξαναγκάστηκε να καταβάλλει στον 43χρονο υπάλληλο το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.900 ευρώ, για την έγκριση του κάθε φορά κατατιθεμένου φακέλου. Διαφορετικά τον απειλούσε ότι θα έβρισκε τρόπο για την απόρριψη της ανάθεσης του έργου.

Η σύλληψη του 43χρονου έγινε σήμερα, όταν συναντήθηκε ο πατέρας του επιχειρηματία με τον δημόσιο υπάλληλο στην πόλη της Ζακύνθου, όπου και του παρέδωσε 2.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί είχαν προσημειώσει τα χρήματα και παρακολουθούσαν τη συναλλαγή  συνέλαβαν τον 43χρονο δημοτικό υπάλληλο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.