Skip to main content

Σύλληψη και απολογία Μισούνοφ

Αύριο οδηγείται στον ανακριτή Θεσσαλονίκης ο 45χρονος Μιχάλης Μισούνοφ, μαζί με έναν 50χρονο λογιστή και έναν 29χρονο ομογενή, που θεωρούνται συνεργοί του στην υπόθεση όπλων που αποκάλυψε το τμήμα εγκ
Αύριο οδηγείται στον ανακριτή Θεσσαλονίκης ο 45χρονος Μιχάλης Μισούνοφ, μαζί με έναν 50χρονο λογιστή και έναν 29χρονο ομογενή, που θεωρούνται συνεργοί του στην υπόθεση όπλων που αποκάλυψε το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Στο σπίτι του Μισούνοφ αστυνομικοί βρήκαν δύο εκτοξευτήρες RPG 7, ο ένας εκ των οποίων είχε και ρουκέτα και χρειάστηκε να παρέμβουν πυροτεχνουργοί για να την απενεργοποιήσουν.

Ο Μισούνοφ και οι δύο συγκατηγορούμενοί του αντιμετωπίζουν βαρύτατο κατηγορητήριο, ύστερα από τις διώξεις που άσκησε σε βάρος τους η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Μαρία Τιντικάκη το βράδυ της Τρίτης. Συγκεκριμένα κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπορία όπλων με σκοπό τη διάθεσή τους σε ομάδες, κατοχή όπλων και πυρομαχικών, διακεκριμένη κλοπή, πλαστογραφία και χρήση πλαστού.

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο "πομπός" της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που σύμφωνα με πληροφορίες κατέγραψε συνομιλίες του πρώην καλαθοσφαιριστή με συνεργούς του. "Η υπόθεση έχει πολύ βάθος", είπε χαρακτηριστικά αστυνομικός της ασφάλειας. Η υπόθεση παρουσιάζεται από τον διευθυντή ασφαλείας Θεσσαλονίκης στις 11 το πρωί.