Skip to main content

Σύλληψη Ιορδανού για εμπόριο ανθρώπινων οργάνων

Ένας Ιορδανός που κατηγορείται για εμπόριο ανθρώπινων οργάνων συνελήφθη στη Σαναά ενώ ετοιμαζόταν να φύγει για την Αίγυπτο μαζί με επτά από τα θύματά του, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της
Ένας Ιορδανός που κατηγορείται για εμπόριο ανθρώπινων οργάνων συνελήφθη στη Σαναά ενώ ετοιμαζόταν να φύγει για την Αίγυπτο μαζί με επτά από τα θύματά του, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Υεμένης.

Στην ιστοσελίδα του το υπουργείο διευκρινίζει ότι ο Ιορδανός Ράμζι Χαλίλ Αμπντάλα Φάραχ καταζητείτο για εμπόριο οργάνων στην Υεμένη όπου έβρισκε «δωρητές» νεφρών. Οι επτά Υεμενίτες, ηλικίας από 20 έως 45 ετών, που συνελήφθησαν μαζί του, θα πήγαιναν στην Αίγυπτο για να πουλήσουν τα νεφρά τους και είχαν ήδη πάρει προκαταβολή για το σκοπό αυτό.

Στο παρελθόν έχουν συλληφθεί στην Υεμένη, μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, και άλλα άτομα για εμπόριο οργάνων.

Η Αίγυπτος, όπου κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι πωλούν τα όργανά τους για να εξασφαλίσουν τα προς το ζειν, θεωρείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως μια περιοχή-σταθμός για το εμπόριο οργάνων. Στα τέλη Φεβρουαρίου το κοινοβούλιο της χώρας υιοθέτησε ένα νόμο για τις μεταμοσχεύσεις με στόχο να περιοριστεί το παράνομο εμπόριο.