Skip to main content

Συγχωροχάρτι για Μπουτάρη ζήτησε ο Ψωμιάδης

Ευπρόσδεκτος στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης είναι ο Γ. Μπουτάρης κατά τον μητροπολίτη Άνθιμο ο οποίος κατέβασε τους τόνους μετά την παρότρυνση Π. Ψωμιάδη για παροχή συχωροχαρτιού στον νέο δήμαρχο Θεσσαλο
Συγχωροχάρτι στον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, παρότρυνε να δώσει τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Σε συνάντηση με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών λέγοντας ότι στάθηκε όρθιος και δεν γονάτισε. Τόνισε δε πως η Εκκλησία δεν πρέπει να είναι βουβή.

«Αν ζούσε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος η κοινωνία θα ήταν διαφορετική», παρατήρησε ο κ. Ψωμιάδης και σημείωσε πως όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να πάνε κοντά στην Εκκλησία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον κ. Μπουτάρη και αφού παρατήρησε ότι τον άκουσε να μιλάει λογικά, παρότρυνε τον μητροπολίτη να του δώσει συγχωροχάρτι.

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης, απάντησε πως η απόφασή του είναι να μην μιλήσει για τον κ. Μπουτάρη, προσθέτοντας ότι θα συζητήσουν οι δυο τους όταν θα τον επισκεφθεί ο νέος δήμαρχος, ο οποίος εξέφρασε αυτή την επιθυμία. Παράλληλα, εξέφρασε τη χαρά του για την εκλογή του κ. Ψωμιάδη επειδή, όπως είπε, έχει εμπειρία και αγαπάει την Εκκλησία και την πατρίδα. Σχετικά με τα κηρύγματα που κάνει από άμβωνος επισήμανε ότι είναι το κήρυγμα του Ευαγγελίου και το κριτήριό του δεν είναι κομματικό, αλλά το εθνικό συμφέρον.

Μπουτάρης: Κοινός μας στόχος μία Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα

Αργότερα ο κ. Ψωμιάδης επισκέφτηκε και τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

«Ως μικρότερος επισκέφθηκα εγώ τον κ. Μπουτάρη, διότι προεκλογικά είχα δώσει την υπόσχεση ότι πρέπει να προχωρήσουμε όλοι ενωμένοι στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς τα προβλήματα δεν περιμένουν και δεν έχουν «χρώμα»» είπε μετά τη συνάντηση ο κ. Ψωμιάδης.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ο ίδιος ψήφισε τον Κώστα Γκιουλέκα για δήμαρχο, όμως δήμαρχος είναι ο κ. Μπουτάρης και σήμερα είναι μια άλλη μέρα.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι με τον κ. Ψωμιάδη έχουν ένα κοινό στοιχείο. Έχουν και οι δύο στην καρδιά τους τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

«Πλέον οι δυο μας έχουμε έναν κοινό παρονομαστή. Έχουμε αποδείξει και οι δύο ότι η Θεσσαλονίκη είναι στην καρδιά μας, ότι φυσικά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι στην καρδιά μας και ότι ο στόχος και των δύο είναι, να είμαστε η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη να γίνει πρωτεύουσα. Τέρμα το συμπρωτεύουσα. Προφανώς και μας χωρίζουν ιδεολογικές και άλλες διαφορές με τον Παναγιώτη, αλλά εκτιμούμε ο ένας τον άλλον και θα δουλέψουμε για τον κοινό μας στόχο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Παράλληλα, ο κ. Μπουτάρης διαβεβαίωσε τον κ. Ψωμιάδη ότι πρόκειται οπωσδήποτε να επισκεφθεί το Μητροπολίτη καθώς «Μητροπολίτης , δήμαρχος και περιφερειάρχης πρέπει θεσμικά, να συνεργάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».