Skip to main content

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταλλείων Κασσάνδρας

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της Ιερισσού πραγματοποίησαν το πρωί κάτοικοι της περιοχής ενάντια στη δημιουργία μεταλλευτικής μονάδας.

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της Ιερισσού, στη Χαλκιδική, πραγματοποίησαν το πρωί κάτοικοι της περιοχής ενάντια στη δημιουργία μεταλλευτικής μονάδας. Οι κάτοικοι κρέμασαν πανό διαμαρτυρίας, χωρίς όμως να εμποδίσουν τους δημοτικούς υπαλλήλους να εισέλθουν στο χώρο εργασίας τους.

Παρόμοια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και χθες βράδυ έξω από το κατάστημα της τοπικής κοινότητας Στρατωνίου, όπου συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αριστοτέλη προκειμένου να συζητήσει το περιεχόμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για τις μεταλλευτικές - μεταλλουργικές εγκαταστάσεις των μεταλλείων Κασσάνδρας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου έγινε μια εκτενής συζήτηση για την ΚΥΑ, ζητώντας να συμμετέχει και η δημοτική αρχή στην παρακολούθηση και εξέλιξη του αναπτυξιακού προγράμματος, ενώ τονίστηκε πως θα πρέπει να γίνουν ημερίδες προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς οι κάτοικοι της περιοχής.

Παράλληλα, ζητήθηκε από την εταιρία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ. να καλυφθούν οι θέσεις απασχόλησης κατά 90% από δημότες, μειώνοντας έτσι το ποσοστό ανεργίας στην περιοχή που αυτή τη στιγμή φτάνει το 30% - 40%.