Skip to main content

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δημάρχων για τις περικοπές πόρων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι δήμαρχοι της Αττικής, καταγγέλλοντας την περικοπή, από την κυβέρνηση, των θεσμοθετημένων πόρων (ΚΑΠ) των ΟΤΑ κατά 25 - 30
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι δήμαρχοι της Αττικής, καταγγέλλοντας την περικοπή, από την κυβέρνηση, των θεσμοθετημένων πόρων (ΚΑΠ) των ΟΤΑ κατά 25 - 30%.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν πάνω από 70 δήμαρχοι και κοινοτάρχες της Αττικής (σε σύνολο 122), καθώς και αντιπροσωπείες των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Καβάλας, Δράμας, Φλώρινας, Μεσσηνίας, Τρικάλων, Θεσπρωτίας και Ξάνθης.

Επίσης, δήλωση συμπαράστασης εξέφρασαν άλλες 20 ΤΕΔΚ από όλη τη χώρα. Την Πέμπτη, μάλιστα, ο δήμος Αθηναίων είχε προχωρήσει σε αναστολή των υπηρεσιών του στα πλαίσια της κινητοποίησης.

Στη συνέχεια, δήμαρχοι και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου αντιπροσωπεία των αιρετών συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι αιρετοί κατέθεσαν στον υπουργό την αγωνία τους για την πορεία των οικονομικών της Αυτοδιοίκησης και πιο συγκεκριμένα για την περικοπή των ΚΑΠ, τους πρώτους μήνες του χρόνου κατά 25-30%, που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στους δήμους και τις κοινότητες.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους δημάρχους ότι χθες έστειλε επιστολή προς την ΚΕΔΚΕ στην οποία ανακοίνωνε ότι η καταβολή των ΚΑΠ από εδώ και στο εξής θα γίνεται με περικοπή 10% που είχε αρχικά συμφωνηθεί, ενώ θα δοθούν τα χρήματα που έχουν παρακρατηθεί από τους πρώτους μήνες του 2010.