Skip to main content

Συγγνώμη καναδικού περιοδικού προς τους πολίτες του Κεμπέκ

Η εταιρία Ρότζερς Πάμπλισινγκ απολογήθηκε δημόσια για το εξώφυλλο του περιοδικού Μακλίνς, που παρουσιάζει το Χιονάνθρωπο του Καρναβαλιού του Κεμπέκ να κουβαλάει μια βαλίτσα μετρητά σε άρθρο με τίτλο «
Η εταιρία Ρότζερς Πάμπλισινγκ (Rogers Publishing) απολογήθηκε δημόσια για το εξώφυλλο του περιοδικού Μακλίνς (Maclean΄s), που παρουσιάζει το Χιονάνθρωπο του Καρναβαλιού του Κεμπέκ να κουβαλάει μια βαλίτσα μετρητά σε άρθρο με τίτλο «Κεμπέκ: Η πιο διεφθαρμένη επαρχία του Καναδά».

Η εταιρία Rogers ανακοίνωσε πως λυπάται για οποιαδήποτε προσβολή προξένησε το εν λόγω εξώφυλλο.

Ο καναδικός εκδοτικός γίγαντας Rogers έβγαλε ανακοίνωση με την οποία αναγνωρίζει ότι η χρήση του Χιονάνθρωπου του Καρναβαλιού του Κεμπέκ καθώς και τα σχόλια του άρθρου προκάλεσαν θυμό στους Κεμπεκιώτες. Ζήτησε συγγνώμη για την αναταραχή, αλλά όχι και για την θέση του περιοδικού πάνω στη διαφθορά του Κεμπέκ.

«Εκ μέρους της εταιρίας μας, ειλικρινά ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή έχει προκαλέσει το εξώφυλλο του περιοδικού μας. Εκτιμούμε όλους τους πελάτες μας και την οπτική τους γωνία. Το Κεμπέκ είναι μια σημαντική αγορά για την εταιρία μας και θέλουμε να συμμετάσχουμε την ανάπτυξη της επαρχίας και των πολιτών της».

Το τετρασέλιδο άρθρο του περιοδικού Maclean΄s προκάλεσε την οργανωμένη αντίδραση των πολιτικών του Κεμπέκ απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, οι οποίοι καταδίκασαν το άρθρο ως προσβλητικό για το Κεμπέκ.

Ο πρωθυπουργός της επαρχίας Ζαν Σαρέ απαίτησε από το περιοδικό να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους Κεμπεκιώτες, την οποία το περιοδικό «Maclean΄s» αρνήθηκε να δώσει, λέγοντας πως οι πολιτικοί του Κεμπέκ ήταν ο στόχος και όχι οι πολίτες του.

Οι οργανωτές του Χειμερινού Καρναβαλιού του Κεμπέκ έχουν απειλήσει με αγωγή αποζημίωσης για παράνομη χρήση του Χιονάνθρωπου στο εξώφυλλο του περιοδικού.