Skip to main content

SUEZ: Θα διεκδικήσουμε το 24% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΥΑΘ

Θέλουμε να βοηθήσουμε για τη βελτίωση του απαρχαιωμένου δικτύου, αλλά πρέπει να το θέλει και η Ελλάδα, είπε ο CEO του κολοσσού

Την πρόθεση της SUEZ να αυξήσει το ποσοστό της στην ΕΥΑΘ, από 5,5% σήμερα σε 29,7% μέσω της απόκτησης του 24,2% της εταιρείας ύδρευσης της Θεσσαλονίκης που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ , με αποκλειστικό σκοπό τη συνδιαχείριση, αποκάλυψε ο Φαμπρίς Ροσινιόλ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κολοσσού στη διαχείριση νερού και αποβλήτων για την Ιταλία και την Κεντροανατολική Ευρώπης, σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους στο Παρίσι, στο περιθώριο της ενημερωτικής αποστολής αυτοδιοικητικών της Κ. Μακεδονίας στη γαλλική πρωτεύουσα. Σημειώνεται, παρά την επιστροφή της πλειοψηφίας των μετοχών της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ στο ελληνικό δημόσιο, οι διαγωνισμοί για τα μειοψηφικά ποσοστά, 24% και 11% αντίστοιχα, θα γίνουν κανονικά, όπως προβλέπει το πλαίσιο του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, σύμφωνα με όσα είχε τονίσει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας. Ο ίδιος είχε προσδιορίσει τον σχετικό διαγωνισμό θα πρέπει να έχει ξεκινήσει μέχρι τον Αύγουστο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη Greenagenda.gr, στο γεύμα που παρέθεσε η εταιρεία στο στρατηγείο της στο Παρίσι, ερωτηθείς για τα προβλήματα που παρουσιάζονται με την υδροδότηση στη Θεσσαλονίκη και το δίκτυο της Εταιρείας Ύδρευσης, ο κ. Ροσινιόλ γνωστοποίησε και την επιθυμία της SUEZ να συνδράμει στη βελτίωσή του, ώστε να μειωθούν οι διαρροές.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να το θέλει και η Ελλάδα. Το απαρχαιωμένο δίκτυο χρειάζεται βελτίωση και όχι αντικατάσταση. Υπάρχουν περιοχές με δίκτυο άνω της 100ετίας, όπως για παράδειγμα στη Ρώμη, αλλά είναι θέμα διαχείρισης. Και σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται αντικατάσταση και στοχευμένες επενδύσεις για αντικατάσταση. Το προϊόν μπορεί να μην είναι δικό μας, αλλά, λόγω του ποσοστού που κατέχουμε, οφείλουμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες προς τον καταναλωτή. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε την ΕΥΑΘ στην ποιότητα του νερού», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά, ο ίδιος εξήγησε ότι ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ενδέχεται να επηρεάσει την τιμή του νερού.