Skip to main content

Στροφή στους λέβητες ξύλου

Σημαντική αύξηση παρατηρείται στην πώληση λεβήτων ξύλου και πέλλετ, καθώς ο κόσμος πια στρέφεται προς οικονομικότερους τρόπους θέρμανσης, λόγω της κρίσης αλλά και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου.

Της Χριστίνας Τσερβελή

Σημαντική αύξηση παρατηρείται στην πώληση λεβήτων ξύλου και πέλλετ, καθώς ο κόσμος πια στρέφεται προς οικονομικότερους τρόπους θέρμανσης, λόγω της κρίσης αλλά και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου
 
«Το κομμάτι της θέρμανσης και κυρίως στον λέβητα κινείται καλά λόγω της αλλαγής στην καύσιμη ύλη. Πιο πολύ ζήτηση έχουν οι λέβητες που καίνε ξύλο και πέλλετ. Πολλοί που καίνε πετρέλαιο προσπαθούν να βρουν, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, διαφορετικές πηγές θέρμανσης, χρησιμοποιώντας διαφορετικό καύσιμο, όπως το πέλλετ και το ξύλο», τονίζει στη Voria.gr ο κ. Γιώργος Μασμανίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Clima Control.
 
Ιδιαίτερα για τους λέβητες ξύλου είναι χαρακτηριστικό ότι στην Clima Control παρατηρείται μεγάλη αύξηση, δέκα με δεκαπέντε φορές περισσότερη ζήτηση το 2011 σε σχέση με το 2010, σύμφωνα με τον κ. Μασμανίδη, ο οποίος σημειώνει ότι σημαντική κίνηση για τους λέβητες ξύλου παρουσιάζεται κυρίως στην επαρχία.
 
«Στην επαρχία ο λέβητας ξύλου συμφέρει περισσότερο από οποιονδήποτε λέβητα, καθώς είναι ο πιο οικονομικός αφού τα ξύλα είναι περισσότερα και βρίσκονται πιο εύκολα από ότι στην πόλη», προσθέτει.
 
Ωστόσο, παρά την οικονομική κρίση, η ζήτηση λεβήτων πετρελαίου, αν και παρουσιάζει μία μικρή μείωση το 2011, παραμένει σε υψηλά επίπεδα ακόμη και αυτό γιατί ο κόσμος προτιμά πια την ατομική θέρμανση, σύμφωνα με τον κ. Μασμανίδη.
 
«Υπάρχει μία σημαντική κίνηση κυρίως στους μικρής ισχύος λέβητες πετρελαίου. Οι λέβητες πετρελαίου πωλούνται κυρίως στις πόλεις, όπου στις πολυκατοικίες υπάρχει κεντρική θέρμανση και λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, οι περισσότεροι αδυνατούν να πληρώσουν και στρέφονται στην ατομική θέρμανση», εξηγεί ο ίδιος.
 
Αναφορικά με τους λέβητες πέλλετ, όπως σημειώνει ο κ. Μασμανίδης, είναι κάτι καινούριο και αποτελεί έναν πιο οικονομικό τρόπο θέρμανσης. Οι Έλληνες παραμένουν επιφυλακτικοί και διστακτικοί, αν και παρατηρείται σημαντική αύξηση στη ζήτηση.
 
«Σιγά σιγά νομίζω ότι ο κόσμος και η αγορά θα στραφεί προς τους λέβητες πέλλετ. Εκεί προσανατολιζόμαστε να οργανωθούμε κι εμείς ακόμη καλύτερα σαν εταιρεία», προσθέτει.
 
Η εταιρεία Clima Control δραστηριοποιείται στο χώρο της θέρμανσης από το 1987. Οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας είναι η εισαγωγή ειδών θέρμανσης και η διάθεση των προϊόντων αυτών στον τελικό καταναλωτή μέσω συνεργατών που βρίσκονται σε όλη την ελληνική επικράτεια.
 
Από το 1995 η Clima Control αντιπροσωπεύει την Kiturami που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νότια Κορέα, όπου βρίσκονται και το εργοστάσιό της.
 
Η εταιρεία συμμετέχει στην 29η Διεθνής Έκθεση EnergyTech–Infacoma που διεξάγεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις 16 έως τις 19 Φεβρουαρίου.
 
«Η Clima Control, που αντιπροσωπεύει την Kiturami, στηρίζει την έκθεση με τη χορηγία της. Πιστεύουμε ότι μία έκθεση θέρμανσης πρέπει να είναι στη Θεσσαλονίκη και να είναι μεγάλη», υπογραμμίζει ο κ. Μασμανίδης.
 
Την εταιρεία Clima Control θα την βρείτε στα περίπτερα 13, 8, 7, 12 και 1 στα stant των συνεργατών της.