Skip to main content

Street Art Festival: Διήμερο καλλιτεχνικής δημιουργίας στη Θεσσαλονίκη

Το 2ο Street Art Festival, που διοργανώνεται στις 15 και 16 Ιουνίου, προσκαλεί τους νέους της Θεσσαλονίκης σε ένα διήμερο καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Το 2ο Street Art Festival (SAF), το μεγαλύτερο φεστιβάλ νεολαίας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια, διοργανώνει στις 15 και 16 Ιουνίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, η ΔΕΘ-Helexpo μαζί με την ομάδα του SAF. Μουσική-συναυλίες, χορός, street art, live graffiti, εικαστικές παρεμβάσεις, σεμινάρια και πολλές ακόμα δράσεις προσκαλούν τους νέους της Θεσσαλονίκης σε ένα διήμερο καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Το SAF Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει:

-20 ώρες live μουσικής με πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα, που για πρώτη φορά θα εμφανιστούν στην Ελλάδα.
-40 graffiti/street artists, σε περισσότερα από 100 μ. τοίχου σε live action.
-Σεμινάρια και workshops για τους λάτρεις του  Comics και της γλυπτικής φιγούρας, του Animation, του Beatmaking-DJ Scratching, του Skate, του Inline και του BMX.
-Μια μοναδική παρουσίαση του καινοτόμου 3D pen που έχει διεγείρει την φαντασία όσων το έχουν παρακολουθήσει! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
-Οκτώ διακεκριμένους δασκάλους χορού σε σεμινάρια, voguing, waacking, new style, hip hop, dancehall από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
-13 ξεχωριστά χορευτικά σχήματα, που θα παρουσιάσουν τις βραβευμένες χορογραφίες τους σε ένα μοναδικό live dance show.

Τη σημασία που δίνει η ΔΕΘ-Helexpo στον πολιτισμό, αλλά και την επιθυμία της να φέρει τη νεολαία στην Έκθεση υπογράμμισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της διοργάνωσης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, που ευχήθηκε να εξελιχθεί το Street Art Festival σε θεσμό.

Ανοιχτή σε όλο τον κόσμο, χωρίς διακρίσεις είναι η Έκθεση, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης. «Η διοργάνωση του Street Art Festival μάς δίνει τη δυνατότητα να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους στη ΔΕΘ και να κρατάμε ζωντανό το εκθεσιακό κέντρο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του έτους» ανέφερε.

«Θα είμαστε παντού και πάντα όπου υπάρχουν νέοι ανήσυχοι άνθρωποι»  σημείωσε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Μαρία Πασχαλίδου, τονίζοντας πως η Έκθεση δίνει πολύ καλό βήμα για να δημιουργήσει η νεολαία. Η ίδια διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει κέντρο προσέλκυσης νέων ανθρώπων, όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τη στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης, με όσα μέσα διαθέτει, σε τέτοιες διοργανώσεις, που αποτελούν σημείο αναφοράς για τη νεολαία μετέφερε από την πλευρά του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Με τη σειρά του ο project manager και creative director της διοργάνωσης, κ. Αλέξανδρος Μαραντέλος, τόνισε πως το φεστιβάλ αυτό γίνεται από τους νέους για τους νέους, σημείωσε πως η νεολαία της Θεσσαλονίκης θέλει κινητοποίηση και ευχαρίστησε τους ανθρώπους του εθνικού εκθεσιακού φορέα για τη… νεανικότητα τους στη διοργάνωση αυτή.

«Είναι θετικό ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν θεσμό που θα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος και θα αποτελεί εναλλακτική πρόταση σε παλαιότερους που είχαν ξεκινήσει μέσα από την Έκθεση» τόνισε τέλος ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής.

Το εισιτήριο εισόδου στο Street Art Festival είναι στην προπώληση 9 ευρώ για μία ημέρα και 15 ευρώ και για τις δύο. Με αυτό μπορεί κανείς να παρακολουθήσει όλες τις εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα θα ξεκινά στις 10:00 και θα ολοκληρώνεται στις 00:00.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του SAF Θεσσαλονίκη στη διεύθυνση: http://streetartfestivalthessaloniki.com/