Skip to main content

Στρατό ενάντια στην Καμόρα ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει η Ιταλία

Η ιταλική Μαφία της Νότιας Ιταλίας και ειδικότερα στη Νάπολι, ευθύνεται για τη δολοφονία 10 ανθρώπων τον τελευταίο μήνα.

Εναντίον της ναπολιτάνικης μαφίας στρέφεται η ιταλική κυβέρνηση με την λήψη δυναμικών μέτρων για την αντιμετώπιση της, όπως διαφαίνεται από τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της χώρας Αντζελίνο Αλφάνο που τόνισε πως πρέπει να ενεργοποιηθεί ο στρατός.

Η ιταλική Μαφία της Νότιας Ιταλίας και ειδικότερα στη Νάπολι, ευθύνεται για τη δολοφονία 10 ανθρώπων τον τελευταίο μήνα, ενώ το εμπόριο ναρκωτικών ζει και βασιλεύει σε ολόκληρη τη χώρα. Η «Καμόρα» της Νάπολι, με προεκτάσεις σε ολόκληρη την Καμπανία, έχει ενδυναμωθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς διακινεί ποσότητες ναρκωτικών αξίας αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Αυτή τη στιγμή στη Νάπολι, χρειαζόμαστε την επέμβαση του στρατού», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αντζελίνο Αλφάνο, προσθέτοντας πως «πρέπει να σιγήσουν τα όπλα». Ο Ιταλός πολιτικός αντέδρασε μετά την πραγματοποίηση τριών επιθέσεων της Καμόρα μέσα σε μόλις ένα 24ωρο.

«Έχουμε πετύχει ορισμένες μεγάλες επιτυχίες κατά της Καμόρα στη Νάπολι, ενώ ολόκληρη γενιά βρίσκεται στη φυλακή. Ωστόσο, υπάρχει ένα ποσοστό που παραμένει και προκαλεί πολύ μεγάλα προβλήματα. Ενώ σε όλη την Ιταλία ο δείκτης εγκληματικότητας έχει μειωθεί αισθητά, στη Νάπολι έχει ανέβει πολύ», τόνισε ο κ. Αλφάνο. «Προφανώς δεν επιθυμούμε να μετατρέψουμε σε στρατιωτική ζώνη την πόλη, όμως πρέπει να αντιμετωπιστούν και να μειωθούν οι δολοφονικές ενέργειες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.