Skip to main content

Στρατηγός Κωσταράκος: Συγχαρητήρια σε διοικητή και φρουρά της Ρω

Ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ένα εξαιρετικό επίπεδο νέων αξιωματικών και υπαξιωματικών.

Στο περιστατικό στη νησίδα Ρω αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ και πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Σε μήνυμά του στο facebook έδωσε μεταξύ άλλων και συγχαρητήριά του προς τον Διοικητή και την φρουρά της Ρω. Σημείωσε επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ένα εξαιρετικό επίπεδο νέων αξιωματικών και υπαξιωματικών.

«Επειδή στα ΜΜΕ εκφράζονται διαρκώς απο ειδικους και μη, υποκειμενικές αποψεις για το γεγονός στη ν. Ρω, νομιζω οτι πέρα απο τις προσωπικές αποψεις του καθενός, και σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, τα στρατιωτικά τμήματα στις νησίδες-βραχονησίδες εξουσιοδοτουνται να κάνουν χρήση του οπλισμού τους εκτελώντας προειδοποιητικές βολές προς αναχαίτιση οποιασδήποτε προσπάθειας αποβίβασης απο τον αέρα ή την θάλασσα" γράφει στο μήνυμά του στο Facebook ο κ. Κωσταράκος και προσθέτει:

«Οι υπερασπιστές των νησιών δεν μπορούν να αξιολογήσουν ποιος παραβιάζει ή όχι τον εθνικό εναέριο χώρο. Και ούτε τους ενδιαφερει. Φυλάνε το νησί και απαγορεύουν την αποβίβαση σε οποιονδήποτε δεν ειναι εξουσιοδοτημένος γιαυτό απο αέρα η θάλασσα, η δεν προσεγγιζει με εμφανή τροπο χωρίς να κρύβεται ή να προσπαθεί να αποφύγει τον εντοπισμο και την αναγνώριση. Συνεπώς συγχαρητήρια στη φρουρά και στο Δκτή της που έκαναν το καθήκον τους οπως προβλέπεται και οπως ζητάμε απ αυτούς να κάνουν. Εχουμε και πρέπει να εχουμε νέους Αξκούς και Υπξκούς σωστά εκπαιδευμένους με δυνατότητα άμεσης λήψης αποφασεων στρατηγικού πλεον επιπέδου, που ενεργουν αμεσα και αποφασιστικά, με την απαραίτητη πρωτοβουλία, μέσα στο σωστό θεσμικό πλαίσιο και σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές».