Skip to main content

Στρατηγική συμμαχία της Ελληνική Υφαντουργία με την Crescent Bahuman Limited

«Διαβατήριο» για την είσοδό της σε νέα γεωγραφικά και εμπορικά πεδία αποτελεί για την Ελληνική Υφαντουργία η στρατηγική συμμαχία που συνήψε με την πακιστανική Crescent Bahuman Limited, που αποτελεί έν
Στρατηγική συμμαχία με έναν από τους μεγαλύτερους καθετοποιημένους παραγωγούς υφασμάτων denim της Ασίας συνήψε ο όμιλος της Ελληνική Υφαντουργία ΑΕ, αποκτώντας, ουσιαστικά, «διαβατήριο» για την είσοδό του σε νέα γεωγραφικά και κατασκευαστικά πεδία της αγοράς.

Όπως έγινε γνωστό λίγο νωρίτερα από τη διοίκηση του βορειοελλαδικού ομίλου, υπεγράφη συμφωνία με την εταιρεία Crescent Bahuman Limited για τη σύσταση, από κοινού, εταιρείας, με έδρα στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία θα φέρει την επωνυμία Hellenic Crescent.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Ελληνική Υφαντουργία, στοχεύει στη διεύρυνση των πωλήσεών της, δεδομένου ότι επιτυγχάνει πλέον πλήρη καθετοποίηση με προσφορά και ετοίμου ενδύματος denim. «Η κίνηση αυτή τοποθετεί τον όμιλο σε νέους τομείς της αγοράς, ενισχύοντας και την ανταγωνιστικότητά του και διευρύνοντας τη δυνατότητα μεγέθυνσής του στην παγκόσμια αγορά υφασμάτων και ενδυμάτων denim» τονίζεται χαρακτηριστικά και διευκρινίζεται ότι «με τον τρόπο αυτό θα αναπτύσσει για τους πελάτες του νέα προϊόντα denim, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις μέσα από την καθετοποίηση».

Η διοίκηση της εισηγμένης επιχείρησης εξάλλου, ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι θα διατηρήσει την υφιστάμενη παραγωγική της βάση στην Ελλάδα, η οποία αποτελείται από τρεις παραγωγικές μονάδες (σ. σ. εκκοκκιστήριο βάμβακος στο Ν. Καρδίτσας, κλωστήριο στο Ν. Κιλκίς και παραγωγή denim στο Ν. Πέλλας) στις οποίες απασχολεί 500 εργαζόμενους. 

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Ελληνική Υφαντουργία ΑΕ, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές βιομηχανίες παραγωγής υφασμάτων denim, με εξαγωγική παρουσία σε 30 χώρες, ενώ αντίστοιχα η Crescent Bahuman Ltd έχει έδρα στη Λαχώρη του Πακιστάν κι αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους καθετοποιημένους παραγωγούς ενδυμάτων denim στην Ασία. Επιπλέον, είναι μέλος ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους εταιρειών στην περιοχή, με πολυσχιδή βιομηχανική δραστηριότητα που περιλαμβάνει και παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.