Skip to main content

Στρατηγική καθυστέρησης της διαπραγμάτευσης καταγγέλλει ο Σταθάκης

Η αξιολόγηση του προγράμματος στήριξης έπρεπε να έχει κλείσει χθες, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας. Τι είπε για τον διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου.

Αποτρόπαια χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, τη σκέψη ότι υπάρχει μια στρατηγική που μπορεί να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση στα άκρα, αναφερόμενος στη συνομιλία των εκπροσώπων του ΔΝΤ για την Ελλάδα που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Wikileaks (περισσότερα εδώ).

Σε παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων του MEGA ο υπουργός Οικονομίας τόνισε πως μια διαπραγμάτευση έχει αρχή, μέση και τέλος, έχει κανόνες και πως είναι θέμα του ΔΝΤ το πώς θα χειριστεί τον Τόμσεν έαν δεν ευθυγραμμίζεται με τη στάση του.

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης, ο κ. Σταθάκης είπε πως "έπρεπε να έχει κλείσει χθες", προσθέτοντας ότι "υπαρχουν θέματα που έχουμε συμφωνήσει και θέματα στα οποία έχουμε απόσταση". Στο σημείο αυτό επισήμανε ότι υπάρχει μια πιθανότητα, μια στρατηγική -όπως είπε- παράτασης της διαπραγμάτευσης, υπενθυμίζοντας πως πάγια επιθυμία της κυβέρνησης είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση.