Skip to main content

Στόχος η τουριστική ανάπτυξη του νομού Φλώρινας

Στόχος του νομάρχη Φλώρινας είναι η προβολή του νομού σε Ελλάδα και εξωτερικό και η προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Γράφει ο νομάρχη Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος

Στόχος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Φλώρινας είναι η προβολή των πλεονεκτημάτων του νομού μας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Με τη λογική αυτή συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας, ώστε να επιμηκυνθεί ο χρόνος παρουσίας των επισκεπτών μας και τους 12 μήνες το χρόνο και όχι μόνο το χειμώνα.

Η συμμετοχή μας στις διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό αναδεικνύουν και προβάλλουν τα παραδοσιακά μας προϊόντα, τα βυζαντινά μνημεία, τα σπάνια οικοσυστήματα και τους διατηρητέους οικισμούς μας.

Μέσα από συγκεκριμένες κατευθύνσεις προβάλλουμε καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου τον πολιτισμό των κατοίκων και της περιοχής με δράσεις στις οποίες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και οι επισκέπτες.

Οι συνεχείς συνεργασίες μας με τις γειτονικές χώρες Αλβανία και FYROM σε επίπεδο αυτοδιοικητικό, με την εφαρμογή κοινοτικών προγραμμάτων δημιουργούν κατάλληλο κλίμα επικοινωνίας και ουσιαστικότερης συνεργασίας.

Η Φλώρινα θεωρείται από τις σημαντικότερες εικαστικές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και μπορεί να συναγωνίζεται επάξια σπουδαία εικαστικά κέντρα της εποχής μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Νομός μας επιλέχτηκε ως ένας από τους δέκα καλύτερους αγροτουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό αξιοποιείται κατάλληλα από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη, προώθηση και προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Η κρίση για τη Φλώρινα μπορεί τελικά να αποδειχτεί μια σημαντική ευκαιρία να αναδείξει και να αναπτύξει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού ως τη βασική ανάπτυξη του νομού.