Skip to main content

Στόχος η αύξηση των ελληνικών επενδύσεων στην Βουλγαρία

Με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της Βουλγαρίας, κ. Τότιου Μλαντένοβ συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Ελληνο - Βουλγαρικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Παναγιώτης Κουτσί
Με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της Βουλγαρίας, κ. Τότιου Μλαντένοβ συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Ελληνο - Βουλγαρικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Παναγιώτης Κουτσίκος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως τα εξής:

- Την αύξηση των ελληνικών επενδύσεων στη Βουλγαρία και κυρίως σε εκείνες τις περιοχές που πλήττονται από μεγάλη ανεργία, και στις οποίες υπάρχει άφθονο εργατικό και επιστημονικό προσωπικό.

- Τη διαδικασία που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση της Βουλγαρίας για την απορρόφηση κονδυλίων της τάξεως των 1,2 δισ. ευρώ έως το 2013 για την εκπαίδευση ανέργων Βουλγάρων με σκοπό την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Από την πλευρά του Ελληνο - Βουλγαρικού Επιμελητηρίου προτάθηκε η δημιουργία κοινών επιχειρήσεων ως σύμβουλοι στα ανωτέρω έργα, έτσι ώστε η τεχνογνωσία των ελληνικών επιχειρήσεων στον αντίστοιχο τομέα να μεταφερθεί σε βουλγαρικές επιχειρήσεις δημιουργώντας joint ventures. Το Επιμελητήριο θα δράσει ως «ομπρέλα» προς αυτή την κατεύθυνση.

- Το τρίτο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε ορισμένες επιχειρήσεις, οι οποίες έχοντας διακόψει τις εργασίες τους στη Βουλγαρία έχουν αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους.