Skip to main content

Στόχος η αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ πάνω από 15%

Τη στόχευση της αύξησης των δημοσίων επενδύσεων επισήμανε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο συνέδριο του Economist, αναφερόμενη στις δράσεις του οικονομικού επιτελείου της Κυβ
Τη στόχευση της αύξησης των δημοσίων επενδύσεων επισήμανε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη στο συνέδριο του Economist, αναφερόμενη στις δράσεις του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης για την αναθέρμανση της οικονομίας.

«Έχουμε προγραμματίσει επενδύσεις ύψους 10,3 δισ ευρώ το 2010 μέσα στον προϋπολογισμό και αναθεώρηση και αποτελεσματική εφαρμογή του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης 2007-2013 για την αναδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού. Στόχος μας είναι το 2010 η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ να αυξηθεί από το 3,5% σε πάνω από 15% σε έναν χρόνο» είπε η υπουργός.

Υπενθύμισε ότι αναμορφώνεται ο επενδυτικός νόμος, ώστε να χρηματοδοτεί υψηλής προστιθέμενης αναπτυξιακής αξίας επενδυτικά σχέδια. «Προωθούνται σημαντικές συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων και υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, το οποίο ως χρηματοδοτικό εργαλείο θα λειτουργήσει καταλυτικά, αντλώντας κεφάλαια από τη διεθνή κεφαλαιαγορά για επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, προωθώντας νέα πρότυπα χρηματοδότησης, ενώ προωθείται και η δραστική απλούστευση όλων των διαδικασιών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων. Ο νόμος θα έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος Μαΐου και στις δυο του φάσεις» σημείωσε η υπουργός.