Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαδριλένοι vs Γιουβεντίνοι πριν το μεγάλο τελικό (video)

Η Voria.gr συναντήθηκε και μίλησε με δύο εκπροσώπους των Μαδριλένων και Γιουβεντίνων της Θεσσαλονίκης λίγο πριν τον μεγάλο τελικό.

Στους ρυθμούς του αποψινού τελικού του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και στη Γιουβέντους κινούνται οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι.

Όπως σε κάθε ποδοσφαιρική γωνιά του κόσμου, έτσι και στη Θεσσαλονίκη οι φίλαθλοι της πόλης οργανώνονται προκειμένου να παρακολουθήσουν μαζικά τη μεγάλη αυτή αναμέτρηση.

Υπάρχουν, όμως, και κάποιες ειδικές ομάδες φιλάθλων που η αγωνία τους είναι ακόμα μεγαλύτερη ενόψει του μεγάλου ματς. Είναι οι Έλληνες, εν προκειμένω οι Θεσσαλονικείς, που ως πρώτη ομάδα δεν υποστηρίζουν κάποια από τις εγχώριες, αλλά τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους.

Η Voria.gr συναντήθηκε με δύο εκπροσώπους των Μαδριλένων και των Γιουβεντίνων της Θεσσαλονίκης οι οποίοι έκαναν τις προβλέψεις τους για το μεγάλο ματς, μας μίλησαν για το πώς προέκυψε αυτό το συναισθηματικό δέσιμο με τις δύο ομάδες-σύμβολα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και αναφέρθηκαν στις δράσεις που αναπτύσσουν για να γιγαντώσουν τη δυναμική τους στη Βόρεια Ελλάδα επιδιώκοντας την ανταπόκριση όλο και περισσότερων υποστηρικτών στην προσπάθειά τους.

Από τη μία, ο Πάνος, πρόεδρος του «Συνδέσμου Μαδριλένων Θεσσαλονίκης» ο οποίος ιδρύθηκε και επίσημα στις 2 Οκτωβρίου του 2016 όταν για πρώτη φορά φίλοι των «Μερένχες» αποφάσισαν να συγκεντρωθούν οργανωμένα στον Αθλητικό Όμιλο «Λέοντες» (στα όρια της δυτικής Θεσσαλονίκης κοντά στον περιφερειακό και δίπλα στο γήπεδο του Μακεδονικού στη Νέα Ευκαρπία) με στόχο την από κοινού παρακολούθηση των αγώνων και με το βλέμμα στραμμένο σε ένα μελλοντικό ταξίδι ώστε να έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πάνος, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επισημοποίησης του Συνδέσμου μετά από αλληλογραφία με τη διοίκηση του ισπανικού κλαμπ ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως τα μέλη έχουν τη δυνατότητα έκπτωσης στα προϊόντα, τόσο της επίσημης Ρεάλ Μαδρίτης όσο και σε αυτά τα οποία βγάζει ο ίδιος ο Σύνδεσμος. Παράλληλα οι ίδιες εκπτώσεις θα υπάρξουν όταν δοθεί το τελικό οκ από τη διοίκηση των «Μπλάνκος» για τις τιμές τόσο των εκδρομών όσο και των εισιτηρίων που θα προμηθεύονται τα μέλη του Συνδέσμου.

Τέλος, αναφερόμενος στον τελικό του Κάρντιφ τόνισε πως δεν θα βρεθεί κάποιο μέλος του Συνδέσμου μεμονωμένα στην ουαλική πρωτεύουσα καθώς τα εισιτήρια ήταν από την πρώτη στιγμή… δυσεύρετα αν αναλογιστεί κανείς πως τα 17.000 κομμάτια που δόθηκαν στους φιλάθλους της πρωταθλήτριας Ευρώπης ήταν λίγα για να καλύψουν τις 44.000 αιτήσεις για ένα «μαγικό χαρτάκι».

Από την άλλη, ο Αλέξανδρος, πρώην μέλος του «Gruppo Greco», το οποίο με έδρα την Αθήνα και πυρήνες σε διάφορα μέρη της Ελλάδος (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γαλατινή Κοζάνης, Πτολεμαΐδα) ξεκίνησε ως επίσημο κλαμπ της Γιουβέντους το 2005 αναστέλοντας τη λειτουργία του, τον Αύγουστο του 2015 με τον ίδιο να παραμένει μέχρι και σήμερα πιστός υπηρέτης των «Μπιανκονέρι» στην Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αλέξανδρος, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επίσημη υποστήριξη της Γιουβέντους εν Ελλάδι αλλά υπογράμμισε πως υπάρχουν αρκετοί υποστηρικτές της «Μεγάλης Κυρίας» με τους οποίους διατηρεί καθημερινά επικοινωνία όντας διαχειριστής της σελίδας «Juventus Club Greece», η οποία ξεπερνά τα 13.000 μέλη ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για μία νέα επίσημη προσπάθεια στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα γνωστοποίησε πως όσοι το επιθυμούν, μπορούν να έρχονται για να παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας από κοινού μαζί με τους υπόλοιπους Γιουβεντίνους της πόλης, στο Café Ombrello (Παλαιών Πατρών Γερμανού 23) και ειδικότερα τη βραδιά του μεγάλου τελικού του Champions League με στόχο όπως ανέφερε ο Αλέξανδρος να γίνει «μια μεγάλη γιορτή».

Αναφορικά, με τον τελικό, όπως και ο Πάνος έτσι και ο Αλέξανδρος στάθηκε στη δυσκολία εύρεσης ενός εισιτηρίου καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η ζήτηση είναι μεγάλη σε σχέση με τα μόλις 17.000 εισιτήρια, για τα οποία έχουν προτεραιότητα κατά βάση οι Ιταλοί τιφόζι.

Στη συνέχεια, η κουβέντα επικεντρώθηκε στα στοιχεία που καθιστούν ξεχωριστές ομάδες τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους.

Ο Μαδριλένος Πάνος χαρακτήρισε τη «Βασίλισσα» ως μία ομάδα που έχει κάτι το ξεχωριστό έχοντας τη δυνατότητα να σε εκπλήξει από εκεί που δεν το περιμένεις δίνοντας ως παράδειγμα την περσινή χρονιά που όντας αουτσάιντερ κατάφερε από εκεί που δεν πόνταρε κανείς επάνω της να φτάσει έως το τέλος της διαδρομής σηκώνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο στο Μιλάνο.

Παράλληλα υπογράμμισε πως αποτελεί τον σύλλογο με τη «μεγαλύτερη ιστορία παγκοσμίως» κάτι που όπως τόνισε την καθιστά δικαίως ως «την πιο μισητή ομάδα στον πλανήτη».

Ο Γιουβεντίνος Αλέξανδρος με τη σειρά του στάθηκε στη δίψα της «Κυρίας» για τη νίκη αλλά και τη νοοτροπία που διέπει το DNA του συλλόγου, γεγονός που αποδείχθηκε από το γεγονός ότι η ομάδα κατάφερε να φτάσει ξανά ψηλά μετά το σκάνδαλο Calciopolis τόσο εγχώρια όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα θεωρεί πως η ιστορία της χρωστά κάποια πράγματα καθώς η φανέλα της ομάδας είναι βαριά και αυτό δεν αντικατοπτρίζεται από τα ευρωπαϊκά τρόπαια που υπάρχουν μέχρι στιγμής στο παλμαρέ του κλαμπ.

Σχετικά με την επιλογή του να υποστηρίξει την ιταλική ομάδα στάθηκε στο γεγονός ότι ήταν απόφαση καρδιάς και ένας τρόπος ζωής αναφέροντας τη χαρακτηριστική φράση του Ιταλού πεζογράφου Ιτάλο Πιέτρα «η Γιουβέντους δεν είναι απλά μία ποδοσφαιρική ομάδα αλλά ένας τρόπος κατανόησης της ζωής».

Για το τέλος δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι προβλέψεις για τον μεγάλο τελικό του «Millennium» με τις απόψεις τόσο του Πάνου όσο και του Αλέξανδρου να είναι λίγο πολύ… αναμενόμενες.

Ο τυπικά γηπεδούχος Αλέξανδρος και Ιταλός γαρ πιστεύει πως η αναμέτρηση-espresso θα κριθεί στην κανονική της διάρκεια με τη Γιουβέντους να κερδίζει 2-0, με το πρώτο γκολ να μπαίνει στο πρώτο 10λεπτο με 20λεπτο και το άλλο… όποτε αυτό θέλει να μπει ας μπει. Αναφορικά με τους σκόρερ τώρα προβλέπει πως θα σκοράρει ένας από την άμυνα (Μπονούτσι-Κιελίνι ακούτε;) αλλά και ο Γκονσάλο Ιγουαΐν με σουτ (εκεί κοντά δίπλα στο κουτί λέει που του αρέσει. *Για το κουτί της περιοχής πάντα μιλάμε και όχι άλλα πολύχρωμα κουτιά με merendine μέσα γιατί διαβάζουν Voria και Ιταλοί… αντιφρονούντες!)

Από τη μεριά του, ο φιλοξενούμενος Πάνος πιστεύει και αυτός πως η αναμέτρηση θα κριθεί στην κανονική της διάρκεια με την Ρεάλ Μαδρίτης να καταφέρνει να σκοράρει στο τελευταίο τέταρτο (Σέρχιο Ράμος likes that) και με 0-1 χάρη σε γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (δεν είναι και κόμπρα ας πούμε σαν τον Eder αλλά… κάτι κάνει) με κεφαλιά (είδε όνειρο λέει, όσοι θέλετε εμπιστευτείτε τον…) να αρχίσει να προβληματίζεται για το που θα… χωρέσει το 12ο στην τροπαιοθήκη της.