Skip to main content

Στους ρυθμούς της 8ης Γυμνής Ποδηλατοδρομίας η Θεσσαλονίκη

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 πόλεων σε όλο τον κόσμο.

Ξεκινά σήμερα για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 πόλεων σε όλο τον κόσμο.

Η ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσεις στις 7 το απόγευμα στο Πάρκο ΧΑΝΘ (στην πλατεία του skate), ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές, αφού ολοκληρωθεί, θα ακολουθεί ξέφρενο πάρτι στον πολυχώρο αθλητισμού & πολιτισμού WE (Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη) με ζωντανή μουσική, dj sets, δρώμενα, προβολές και πολλές εκπλήξεις.

"Η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης,  και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα και μη ανθρώπινα ζώα. Για την ειρήνη & την μη-βία, την ελευθερία έκφρασης, την διαφορετικότητα και την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι μια αυτo-oργανωμένη δράση από ενεργούς πολίτες και φέτος υποστηρίζεται από τα ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, τον πολυχώρο Αθλητισμού & Πολιτισμού WE, το DesTV για το σποτ, και το Livemedia.gr για την ζωντανή μετάδοση μέσω ίντερνετ.

Οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν και με άλλα εναλλακτικά μη μηχανοκίνητα μέσα μετακίνησης όπως skate-rollers, πατίνια κ.α.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

3.00μμ Βάψιμο Σώματος Bodypainting!

5.00μμ Δρώμενα + Παιχνίδια + DJ set Tsa_core

6.30μμ Αφρικάνικοι Χοροί με τους WAKAIDI από τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Σχολείο"

7.00μμ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

10.00μμ Μεγάλο Πάρτι για όλους/ες στον πολυχώρο WE:

- The MEANWHILES (ζωντανά)

- ΚΡΟΥΣΗ ομάδα κρουστών (ζωντανά)

- Lindy Hop από τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Σχολείο"

- DJ set Captain K, YuGi, Γυμνός Ποδηλάτης

- Ξυλοπόδαροι High Society

- Δρώμενα, Παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις

Μπείτε στο www.worldnakedbikeride.gr και ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα, τα νέα της ομάδας, προβολές ντοκιμαντέρ και παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις.

Η αφίσα για την σημερινή εκδήλωση