Skip to main content

Στους δρόμους βγήκαν οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης (φωτο - vid)

Δεν θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις, τα νέα μέτρα θα πλήξουν όχι μόνο εμάς, αλλά και τη νέα γενιά, δηλώνουν στη Voria.gr οι συνταξιούχοι.

Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν περίπου 500 συνταξιούχοι, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Η διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης για την ρήψη χημικών που δέχτηκαν οι συνταξιούχοι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα και για τις περικοπές στις συντάξεις.

«Ταΐζουμε παιδιά, ταΐζουμε εγγόνια κι εσείς καλά περνάτε στα όμορφα σαλόνια», είναι ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι συεγκεντρωμένοι.

«Δεν θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις, τα νέα μέτρα θα πλήξουν όχι μόνο εμάς, αλλά και τη νέα γενιά. Εμείς δε σταματάμε να αγωνιζόμαστε», ανέφερε στη Voria.gr, ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ.

«Είμαστε 50 χρόνια στα πεζοδρόμια και έχουμε φάει και ξύλο και δακρυγόνα. Δεν έπρεπε οι αστυνομικοί να υπακούσουν στην εντολή και να μας ψεκάσουν. Αν ήταν η μάνα τους ή ο πατέρας τους στην πορεία τι θα έκαναν;» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας, «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι θα περάσουν αυτά τα μέτρα, γι' αυτό καταστέλλει τις κινητοποιήσεις με κάθε τρόπο».

Γύρω στις 11, οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου πραγματοτοποίησαν ομιλίες.