Skip to main content

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι αγρότες του Κιλκίς

Οι αγρότες της Παιονίας σχεδιάζουν τις επόμενες ημέρες να κατευθυνθούν στην Ειδομένη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Ξεκινούν να στήνουν μπλόκα οι αγρότες του Κιλκίς, οι οποίοι σήμερα θα συγκεντρωθούν στη γέφυρα του Αξιού και στη συνέχεια θα μεταβούν στο τελωνείο Ευζώνων το οποίο και θα αποκλείσουν συμβολικά για κάποιες ώρες.

Οι αγρότες σχεδιάζουν το επόμενο διάστημα να κατευθυνθούν και στην Ειδομένη για να κατασκηνώσουν. «Η επόμενη κίνησή μας θα είναι να πάμε στην Ειδομένη με τις οικογένειές μας και να στήσουμε καταυλισμό προκειμένου να εξασφαλίσουμε ζέστη και τροφή», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου Θωμάς Καρυπίδης.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τη μείωση κατά 50% της εξισωτικής αποζημίωσης επειδή τριπλασιάστηκε ο αριθμός των δικαιούχων. Επίσης, οι επαγγελματίες αγρότες δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις περί ακατάσχετου λογαριασμού τη στιγμή που, όπως αναφέρουν, το 80% των αγροτών-κτηνοτρόφων έχει λογαριασμό είτε προς κατάσχεση είτε δεσμευμένο από εφορία, ταμεία και τρίτους.

Τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιήσουν συμβολικές κινητοποιήσεις στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ και ΔΕΗ, αγρότες και κτηνοτρόφοι των περιοχών Φαρσάλων, Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας και στις 15 του μηνός οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της Δυτικής Μακεδονίας θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό λίγων ωρών του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη.