Skip to main content

Στους δρόμους οι Ηρακληδείς!

Χιλιάδες φίλαθλοι του Ηρακλή διαδήλωσαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ζητώντας την έγκριση του φακέλου της ΠΑΕ. Επεισόδια με φιλάθλους του ΠΑΟΚ και την αστυνομία.

Λίγο μετά τις 22:30 ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρία των οπαδών του Ηρακλή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία στιγματίστηκε από τα σοβαρά επεισόδια με φιλάθλους του ΠΑΟΚ, αλλά και με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 20:00 οι φίλαθλοι του Ηρακλή συνεπλάκησαν με περίπου 200 φιλάθλους του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στην περιοχή της Καμάρας για να ζητήσουν από την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στη ρύθμιση των χρεών που δεν έχει γίνει ακόμη.

Αμέσως μετά από αυτή την ένταση οι χιλιάδες φίλαθλοι των «κυανόλευκων» ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπου το σύνθημα που επικράτησε ήταν: «Η πόλη θα καεί, τον Ηρακλή αν ρίξετε στην Β' Εθνική». Από την Εγνατία οι φίλαθλοι του Ηρακλή κατηφόρισαν στην Αγία Σοφίας και από εκεί έστριψαν στην Τσιμισκή ενώ η πορεία κατέληξε στην Καμάρα.

Όταν η πορεία, λίγο πριν τις 22:00, έφτασε στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Παλαιών Πατρών Γερμανού οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών, με τους οπαδούς να απαντούν με βόμβες μολότοφ. Ωστόσο, τα πνεύματα ηρέμησαν σύντομα και οι φίλαθλοι συνέχισαν την πορεία τους.

Στην πορεία συμμετείχαν ο αρχηγός της ομάδας Τάσος Κατσαμπής, ο Παγώνης Βακαλόπουλος, ο προπονητής τερματοφυλάκων Φώτης Γκιζέλης, ο πρόεδρος του Γ.Σ Κωνσταντίνος Γωγάκος, σύσσωμο το διοικητικό τμήμα της ομάδας βόλεϊ, καθώς και ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας Ρετζίλιο Βρέντε, ο οποίος βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για το Πάσχα.

Τελευταία ενημέρωση 23:12