Skip to main content

Πορεία κατά του πολυνομοσχεδίου-Συνθήματα στην πύλη του ΥΜΑΘ(φωτο+vid)

Οι διαμαρτυρόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το νέο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης.

Πραγματοποιήθηκε, εν μέσω βροχής, πορεία διαμαρτυρίας από μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης και το οποίο ψηφίζεται τη Δεύτερα στις 15 Ιανουαρίου.

Η πορεία ξεκίνησε από την οδό Εγνατία, και συνέχισε στις οδούς Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου και κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Οι διαμαρτυρόμενοι έγραψαν συνθήματα στις δύο πλευρές της εισόδου του υπουργείου, όπως «Κάτω τα ξερά από την απεργία», «Κάτω τα χέρια από το λαϊκό βιός», όπως και μήνυμα για τον ένα χρόνο πρωθυπουργικό γραφείο.

Μάλιστα, στη συνέχεια τα άτομα πραγματοποίησαν και παρέμβαση έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Κατά την παρέμβαση τους, ανέβηκαν στο γραφείο του προέδρου του ΕΚΘ, κ. Τσαραμπουλίδη, μίλησαν μπροστά από το ΕΚΘ και έγραψαν σύνθημα στο πλακόστρωτο μπροστά από το κέντρο «έξω τα τσιράκια της εργοδοσίας».

Οι ίδιοι τόνισαν ότι κατηγορούν το ΕΚΘ και και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι δεν συμφώνησαν σε κλιμάκωση ενεργειών ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει αλλαγές στο νόμο για την απεργία.

Νωρίτερα γύρω στα 450 μέλη του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιούν για τον ίδιο λόγο και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην Καμάρα καθώς της ΚΕΕΡΦΑ και της Εργατικής Αλληλεγγύης στην Αγ. Σοφίας.

«Το νέο νομοσχέδιο βάζει ταφόπλακα στο δικαίωμα της απεργίας», δηλώνει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Συμβασιούχων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδακτύλου.