Skip to main content

Πορεία φορτηγών στα Μάλγαρα το Σάββατο: Δυσβάσταχτα τα διόδια (vid)

Οι οδηγοί φορτηγών θα μεταβούν αυτό το Σάββατο στα διόδια Μαλγάρων για να διαμαρτυρηθούν για το ύψος του κόστους των διοδίων.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στις χερσαίες μεταφορές θα πραγματοποιήσουν οι οδηγοί φορτηγών το ερχόμενο Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, οι οδηγοί με τα φορτηγά τους προγραμματίζουν συγκέντρωση στην οδό Πόντου στο Καλοχώρι (περιοχή Β' ΚΤΕΟ) στις 10:30 το πρωί. Από εκεί σκοπεύουν να ξεκινήσουν τη διαδρομή τους μέσω Λαχαναγοράς έως τα διόδια Μαλγάρων, όπου θα πραγματοποιήσουν και το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο για τους συναδέλφους τους που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Κατόπιν, θα παραδώσουν έγγραφη διαμαρτυρία στον προϊστάμενο των διοδίων και θα επιστρέψουν στο Καλοχώρι, περί τις 2μ.μ..

Όπως ανέφεραν σε σχετική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το ύψος του κόστους των διοδίων είναι δυσβάσταχτο. Ενδεικτικά, έδωσαν στη δημοσιότητα τις εξής τιμές για δρομολόγια με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη (στις τιμές συμπεριλαμβάνεται και η επιστροφή):

1. Κομοτηνή: 50,40€
2. Ξάνθη: 33,60€
3. Χρυσούπολη: 33,60€
4. Δράμα: 8,40€
5. Καβάλα: 33,60€
6. Λάρισα: 53,20€
7. Τρίκαλα-Καρδίτσα: 53,20€
8. Βόλος: 80,60€
9. Πτολεμαΐδα: 25,20€
10. Γρεβενά: 25,20€
11. Αμυγδαλεώνας: 33,60€

«Ζητάμε τη μείωση των διοδίων για να μπορούμε να επιβιώσουμε, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα», δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς (ΠΟΣΕΜ), Ευάγγελος Πλαστηράκης. Παράλληλα, οι οδηγοί διαμαρτύρονται για την πρόθεση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη διέλευση των φορτηγών από τους παραδρόμους. Ο κ. Πλαστηράκης υποστηρίζει ότι «το μέτρο αυτό είναι καθαρά εισπρακτικό, για να μας αναγκάσουν να πληρώνουμε διόδια και γι’ αυτό διαμαρτυρόμαστε».

«Το κυνήγι στις χερσαίες μεταφορές δεν έχει σταματημό. Από το 2010 μέχρι και σήμερα παλεύουν οι κυβερνώντες διαχρονικά για την διάλυσή τους στη μορφή που τόσα χρόνια λειτουργούν», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕΜ και συνεχίζει: «Μετά το δήθεν άνοιγμα του επαγγέλματος, τώρα οι δρόμοι έγιναν ξαφνικά επικίνδυνοι (Νόμος του Υπουργείου Μεταφορών για τους παράδρομους), εξοντωτικά πρόστιμα, ταλαιπωρία Οδηγών και εξυπηρέτηση των ιδιωτικών εταιριών που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους (ΑΙΓΑΙΟΥ -ΕΓΝΑΤΙΑ κ.λπ.), διόδια αβάσταχτα και συνεχίζεται η καταδίωξη στις μεταφορές».