Skip to main content

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι σε εργολαβίες στα νοσοκομεία

Η κυβέρνηση πετά στα σκουπίδια όλους τους εργολαβικούς εργαζόμενους και μειώνει πλασματικά την ανεργία, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

Για υποκρισία και ψηφοθηρία κατηγορούν την κυβέρνηση οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, λέγοντας πως με τις πρακτικές της «φτιάχνει τη νέα στρατιά συμβασιούχων του δημοσίου σε ομηρία».

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, στη συνάντησή τους με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, ο τελευταίος «ξεκαθάρισε με κυνισμό ότι θα εφαρμοσθεί άμεσα ο νόμος ως έχει».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι «η επιπλέον του Ν. 2190/1994 μοριοδότηση που προβλέπει ο Ν. 4430/2016 δίνει σαφή προβάδισμα στους Ανέργους (300 μόρια για έξι μήνες ανεργία) και όχι στους Εργολαβικούς Εργαζόμενους (1 μόριο επιπλέον το μήνα και μέχρι 120 μήνες, χωρίς να βεβαιώνεται ούτε αυτό από τους εργολάβους) ενώ, ταυτόχρονα για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν ελληνική ιθαγένεια ή άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Εξαιτίας αυτών των κριτηρίων και προϋποθέσεων πετάνε στα σκουπίδια όλους τους εργολαβικούς εργαζόμενους, μειώνουν πλασματικά την ανεργία για να λένε ψέματα για τα δήθεν επιτεύγματα της κυβέρνησης», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Και καταλήγουν ζητώντας να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός ως προς το «τι διαφορετικό έχουν οι πρώην καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, με τις καθαρίστριες των νοσοκομείων που εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εργολάβων;».

Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου στις 13:00, ενώ θα πραγματοποιήσουν και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.