Skip to main content

Συγκέντρωση των εργαζομένων στα νοσοκομεία στην Αριστοτέλους (φωτο)

Οι εργαζόμενοι περιγράφουν μια τραγική κατάσταση κατά την οποία οι ανάγκες συνεχώς πολλαπλασιάζονται με όλο και περισσότερους ασθενείς.

Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις διευθύνσεις υγειονομικών περιφερειών στην Αριστοτέλους πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι περιγράφουν μια τραγική κατάσταση κατά την οποία οι ανάγκες συνεχώς πολλαπλασιάζονται με όλο και περισσότερους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία ενώ την ίδια ώρα το προσωπικό παραμένει το ίδιο ή και λιγότερο.

Οι συγκεντρωθέντες διεκδικούν μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων ενώ στρέφονται και κατά του μέτρου της αξιολόγησης.

Μάλιστα για να συζητήσουν τα τρία αυτά θέματα έχουν συνάντηση με τον Στράτο Πλωμαρίτη, διοικητή της 4ης ΥΠΕ, στις 11.00.

Καταγγελία για τρομοκρατία από πλευρά διοίκησης του ΑΧΕΠΑ

Την εξύβριση των εργαζομένων από τον διοικητή του ΑΧΕΠΑ κατήγγειλε η Ελένη Μπακιρλή, μέλος της ΠΟΕΔΗΝ και νοσηλεύτρια του ΑΧΕΠΑ.

Η ίδια ανέφερε στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ότι σε μια συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων και του διοικητή του νοσοκομείου, ο τελευταίος ξεκίνησε να βρίζει τους εργαζομένους λέγοντας τους ότι είναι στο περθώριο και χρησιμοποιώντας διάφορα κοσμητικά επίπεδα.

«Αυτό είναι το επίπεδό τους. Αυτή η πολιτική τους», σημείωσε.

Μάλιστα αναφέρθηκε σε ένα κλίμα τρομοκρατίας λόγω της αξιολόγησης. «Με την αξιολογόηση υπάρχει τρομοκρατία και απέναντι σε αυτούς που έχουν θέσεις ευθύνης [...] αλλά και απέναντι στο υπόλοιπο προσωπικό που τους λένε ότι αν δεν αξιολογηθούν δεν θα μπορέσουν να κάνουν μετατάξεις».