Skip to main content

Στους δρόμους αλατιέρες του δήμου μετά την κατακραυγή για το χάος

Αγωνιώδεις και ολονύχτιες προσπάθειες του δήμου για τον αποχιονισμό της πόλης μετά το απόλυτο μπάχαλο που επικράτησε σε όλη τη διάρκεια της μέρας

Στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης κινούνται ήδη τρία εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου Θεσσαλονίκης, δύο μικρότερα και ένα μεγαλύτερο, ενώ σε λίγο θα βγει και τέταρτο μηχάνημα ώστε να καθαρίσουν οι κεντρικές οδοί της πόλης.

«Το ευχάριστο είναι ότι καταφέραμε και ξεμπλοκάραμε τις δύο μεγάλες αλατιέρες» δηλώνει στη Voria.gr ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για τον τομέα πολιτικής προστασίας Θωμάς Ψαρράς, σημειώνοντας ότι τόσο τα οχήματα όσο και 150 περίπου άτομα του δήμου θα βρίσκονται καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας επί ποδός ώστε όλοι οι δρόμοι να είναι αύριο το πρωί ανοιχτοί και καθαροί από χιόνι. 

Στην πόλη υπάρχουν ήδη φορτηγά με αλάτι ενώ, σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά, παράλληλα ετοιμάζονται και σάκοι με αλάτι, οι οποίοι θα διανεμηθούν σε διάφορα σημεία στην πόλη. 

Κατά τον ίδιο, έχει καθαρίσει ήδη το μεγαλύτερο τμήμα της Τσιμισκή, ενώ τα εκχιονιστικά θα προχωρήσουν έπειτα στον καθαρισμό της οδού Μητροπόλεως, της Παραλιακής αλλά και όλων των καθέτων ώστε σε κάποιες ώρες η πρόσβαση στο κέντρο να είναι απρόσκοπτη. 

Σημειώνεται ότι τα υδροφόρα μηχανήματα του δήμου παραμένουν ακόμα ακινητοποιημένα. 

Σε όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας επικράτησε στην πόλη το απόλυτο χάος, με χιλιάδες οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι στους κεντρικούς δρόμους επί ολόκληρες ώρες (δείτε εδώ), εξαιτίας της πλήρους αποτυχίας του σχεδίου του κεντρικού δήμου να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία, με τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη να υποστηρίζει ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή «πάγωσαν οι αλατιέρες και πέτρωσε το αλάτι» (δείτε εδώ).

Έστω και μετά τη γενική κατακραυγή από τους πολίτες, τα κλιμάκια του δήμου πλέον δίνουν τη μάχη με τον χρόνο ώστε αύριο η λειτουργία της πόλης να είναι επιτέλους ομαλή.