Skip to main content

Στους 21.000 οι δρομείς του φετινού Διεθνή Μαραθωνίου «Μ. Αλέξανδρος»

Oι διοργανωτές υποσχέθηκαν ότι και φέτος η αθλητική διοργάνωση θα μετατραπεί σε μια γιορτή για όλη την πόλη με τη συμμετοχή ξεχωριστών αθλητών.

Πάνω από 21.000 δρομείς θα ξεχυθούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 1 Απριλίου στο πλαίσιο του 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, οι διοργανωτές υποσχέθηκαν ότι και φέτος η αθλητική διοργάνωση θα μετατραπεί σε μια γιορτή για όλη την πόλη καθώς θα πλαισιωθεί από τη συμμετοχή σημαντικών και ξεχωριστών αθλητών, μουσικά και χορευτικά δρώμενα, διαγωνισμούς και πολλές δράσεις.

«Η πόλη είναι sold out, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα. Είναι πολύ ευχάριστο να συμβαίνει αυτό», σημείωσε ο Σπύρος Πέγκας, αντιδήμαρχος Τουρισμού υπογραμμίζοντας τη σημασία της διοργάνωσης για το τουριστικό προφίλ της πόλης.

Ο μαραθώνιος θα ξεκινήσει την Κυριακή, στις 8.00 το πρωί από την Πέλλα με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 δρομέων. Στη συνέχεια, στις 8.45 θα ξεκινήσουν από την Αριστοτέλους οι λιλιπούτειοι συμμετέχοντες, μικρά παιδιά που θα τρέξουν 1.000 μέτρα. Την ίδια ώρα θα ξεκινήσουν από το δημοτικό γήπεδο Αμπελοκήπων οι αθλητές που αγωνίζονται στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων ενώ στις 12.30 θα ξεκινήσουν με αφετηρία το δημαρχείο Θεσσαλονίκης όσοι συμμετέχουν στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων.

Πριν την έναρξης της διαδρομής των 5 χιλιομέτρων, στις 12.00, θα παρουσιάσουν χορευτικό δρώμενο η ομάδα House of Drama, που κέρδισε την πρώτη θεση στο παιχνίδι «Ελλάδα έχεις ταλέντο».

Φέτος, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί και marathon week, εβδομάδα Μαραθωνίου. Στο πλαίσιο της εβδομάδας αυτής, που ξεκίνησε χθες θα κυκλοφορούν στον δρόμο μέλη της patrol team που θα  βρίσκονται στους δρόμους της πόλης για να ενημερώνουν το κοινό για το μαραθώνιο ενώ παράλληλα στον χώρο  παραλαβής εξοπλισμού στη ΔΕΘ θα έχει στηθεί ειδικό photo booth με εικονικό φόντο το σημείο τερματισμού.

Ξεχωριστές συμμετοχές

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος τον μαραθώνιο θα τιμήσουν με την παρουσία τους ξεχωριστοί αθλητές.

Στη διαδρομή των 5 χιλιομετρων θα τρέξει φέτος ο Νίκος Τουλίκας, ο οποίος κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ τρεξίματος διαδρομής 10 χιλιομέτρων αθλητών με νοητική υστέρηση.

Στη διαδρομή όμως θα τρέξει και ο 9χρονος Ισού. Το μικρό αγόρι, μαθητης του 2ου ειδικού δημοτικού σχολείου, θα καταφερει να διανύσει την απόσταση αυτή χάρη στα πρόσθετα πόδια που πλέον έχει αποκτήσει. Για να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τα πρόσθετα μέλη του Ισού θα τρέξουν 136 δρομείς στον Μαραθώνιο.

Σημειώνεται ότι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο και δεν έχουν προλάβει να εγγραφούν, υπάρχουν 1.500 ακόμα θέσεις συμμετοχής που μπορούν να καλυφθούν μέχρι και το Σάββατο.