Skip to main content

Στους 154+1 η κυβερνητική πλειοψηφία - Αυτονομείται ο Νικολόπουλος

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, δηλώνει πως θα ψηφίζει όποιο νομοσχέδιο «θεωρεί σωστό».

Πριν καλά καλά περάσει ένας μήνας από τις εκλογές, η κυβερνητική πλειοψηφία φαίνεται πως δέχεται το πρώτο της πλήγμα, καθώς ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, αυτονομείται και θα ψηφίζει κατά το δοκούν τα νομοσχέδια, όπως φέρεται να έχει διαμηνύσει στον Πάνο Καμμένο.

Έτσι, η πλειοψηφία διαμορφώνεται πλέον στους 154+1 βουλευτές, και ενώ επίκειται την Παρακευή η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την πρώτη δόση του νέου προγράμματος, που αποτελεί το πρώτο crash test της κυβέρνησης.

Σήμερα συνεδρίασε η Πολιτική Επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, η οποία έλαβε την απόφαση για «νέα αυτόνομη και αδέσμευτη πορεία του κόμματος, στην Βουλή και στην κοινωνία, χωρίς αποχρωματισμούς και συμβιβασμούς».

Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Τρίτη ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος πάντως - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - παραμένει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.