Skip to main content

Στον Τσίπρα η λύση για τα σκουπίδια-Συνάντηση με συμβασιούχους

Χθες κατατέθηκε στη Βουλή η βελτιωμένη νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα. Στις 10.00 η συνάντηση Τσίπρα - συμβασιούχων

Πρόσκληση στους εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ για συνάντηση στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία

Σημειώνεται ότι η κατάσταση με τη συγκέντρωση σκουπιδιών είναι αφόρητη πλέον, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίας.

Εν τω μεταξύ, χθες κατατέθηκε στη Βουλή η βελτιωμένη νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα.

Προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για συμμετοχή των συμβασιούχων αυτών στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα η εμπειρία βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες.

Επίσης αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν συστήσουν νέες οργανικές θέσεις, μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους αυτούς, για τους επόμενους μήνες και όχι πέρα από τις 31 Μαρτίου 2018.

Επιπλέον, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους.