Skip to main content

Κύπελλο: Στον τελικό η ΑΕΚ παρά την ήττα (1-0) από τον Ολυμπιακό (vid)

Σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Αλεξίς Ρομαό ενώ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν αυτοί την πρόκριση στο τέλος με το δοκάρι του Καρντόσο

Την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Ελλάδος πανηγυρίζει η ΑΕΚ που παρά την ήττα με 0-1 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ πέρασε λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (είχε επικρατήσει με 1-2 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»).

Σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Αλεξίς Ρομαό όταν στο 82΄ο Μάνταλος έκανε λάθος, ο Καρντόσο πάσαρε στον Τογκολέζο μέσο και αυτός πλάσαρε τον Ανέστη για το τελικό σκορ.

Μάλιστα ο πρωταθλητής Ελλάδος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει την πρόκριση όταν στο 90΄η κεφαλιά του Καρντόσο μετά τη σέντρα του Ντε λα Μπέγια κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Ανέστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποβλήθηκε για την ΑΕΚ ο Γιάννης Ανέστης στο 5' των καθυστερήσεων με δύο κίτρινες κάρτες για καθυστέρηση ενώ στο 9΄των καθυστερήσεων αποβλήθηκε για τον Ολυμπιακό ο Εμάνουελ Ντα Κόστα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χτύπημα στον Αντρέ Σιμόες.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (78' Αλμέιδα), Ροντρίγκεζ (63' Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Αραούχο.

Ολυμπιακός (Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Μάρτινς, Καμπιάσο (61' Ανδρούτσος), Μαρίν (83' Ελιουνούσι), Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (58' Καρντόσο).