Skip to main content

Στον τελικό του Confederations η Χιλή, 3-0 την Πορτογαλία στα πέναλτι

Με τον τερματοφύλακα και αρχηγό, Κλαούντιο Μπράβο να αποκρούει τις προσπάθειες των Κουαρέσμα, Μουτίνιο και Νάνι, η «Ρόχα» προκρίθηκε στον τελικό

Στον τελικό του κυπέλλου Συνομοσπονδιών προκρίθηκε η Χιλή επικρατώντας με 3-0 στα πέναλτι της Πορτογαλίας.

Η «Ρόχα» έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στην παράταση όταν είχε διπλό δοκάρι και στη διαδικασία των πέναλτι είδε τον αρχηγό της, Κλαούντιο Μπράβο να σταματά τις προσπάθειες των Ρικάρντο Κουαρέσμα, Ζοάο Μουτίνιο και Νάνι στέλνοντας την ομάδα του για τρίτο σερί καλοκαίρι (έχει σερί δύο κατακτήσεων Copa America και μάλιστα στα πέναλτι) σε τελικό.

Πλέον η πρωταθλήτρια της λατινικής Αμερικής περιμένει την αντίπαλό της στον τελικό της Κυριακής που θα προκύψει από τον αυριανό ημιτελικό (21:00) ανάμεσα στη Γερμανία και το Μεξικό.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

Πορτογαλία (Σάντος): Πατρίσιο, Σοάρες, Φόντε, Άλβες, Ελιζέου, Καρβάλιο, Σίλβα (102′ Μοουτίνιο), Σίλβα (83′ Κουαρέσμα), Γκόμες (116′ Μαρτίνς), Ρονάλντο, Σίλβα (76′ Νανί).

Χιλή (Πίτσι): Μπράβο, Ίσλα (120′ Φουενσαλίδα), Μεδέλ, Χάρα, Μποσεζούρ, Ντίας, Αράνγκις, Ερνάντες (112′ Σίλβα), Βιδάλ, Σάντσες, Βάργκας (86′ Ροντρίγκες).