Skip to main content

Με συνταγή Σιμεόνε και σούπερ Όμπλακ στον τελικό η Ατλέτικο (video)

Μετά από μία αναμέτρηση με δραματικό φινάλε η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Champions League.

Ρεβάνς ακατάλληλη για καρδιακούς ήταν αυτή ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Ατλέτικο Μαδρίτης στην «Αλιάνζ Αρίνα», στο πλαίσιο των ημιτελικών του Champions League.

Μετά τη νίκη της στην Ισπανία (1-0) η Ατλέτικο Μαδρίτης γνώρισε την ήττα με 2-1 και προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό της, χάρη στο εκτός έδρας γκολ του Γκριεζμάν.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, καταφέρνοντας να προηγηθούν στο 31’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσάμπι Αλόνσο.

Δύο λεπτά αργότερα οι Βαυαροί κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Χιμένες στον Χάβι Μαρτίνε, ωστόσο ο τερματοφύλακας Όμπλακ είπε «όχι» στον Μίλερ!

Στο δεύτερο ημίχρονο, και πιο συγκεκριμένα στο 54’, ο Γκρίεζμαν πήρε την ασίστ του Τόρες και βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Νόιερ, πλασάροντας σωστά για το 1-1.

Το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρντιόλα κατάφερε να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ 20 λεπτά αργότερα με την κοντινή κεφαλιά του Λεβαντόφσκι.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Στο 83’ ο Τόρες κέρδισε πέναλτι από τον Χάβι Μαρτίνεζ, με το ριπλέι να δείχνει πως βρισκόταν ξεκάθαρα εκτός της μεγάλης περιοχής.

Ο Ισπανός επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, με τον τερματοφύλακα Νόιερ να τον «ψωνίζει» και να διώχνει στη δεξιά γωνία του.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με την Μπάγερν Μονάχου συνεχίζει πιέζει, και τον τερματοφύλακα Όμπλακ να δηλώνει «παρών» όποτε χρειάστηκε.

Έτσι το συγκρότημα του Ντιέγκο Σιμεόνε κατάφερε να προκριθεί για τρίτη συνολικά φορά στον τελικό της διοργάνωσης, και πρώτη μετά από δύο χρόνια.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Τόμας Μίλερ, Ντόουγκλας Κόστα (73' Κομάν), Ριμπερί, Λεβαντόβσκι

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες (46' Καράσκο Φερέιρα), Σαούλ Νίγκεθ, Κόκε (93' Σάβιτς), Γκριεζμάν (82' Πάρτεϊ), Φερνάντο Τόρες