Skip to main content

Στον τελικό και πάλι η Ρεάλ, 2-2 με τη Μπάγερν Μονάχου (video)

Οι Βαυαροί ήταν πολύ καλύτεροι και φωνάζουν για τη διαιτησία, όμως η «Βασίλισσα» ήταν αυτή που προκρίθηκε στον τελικό και μάλιστα για 3η σερί σεζόν

Την πρόκρισή της στον τελικό του Champions League πανηγυρίζει η Ρεάλ Μαδρίτης που αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 εναντίον της Μπάγερν Μονάχου στο «Santiago Bernabéu» και σε συνδυασμό με την επικράτησή της (1-2) στην «Allianz Arena» πήρε το εισιτήριο για το σπουδαίο παιχνίδι της 12ης Μαΐου στο «Olimpiyskyi» του Κιέβου.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η 3η σερί σεζόν η «Βασίλισσα» προκρίθηκε στο μεγάλο παιχνίδι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχοντας μάλιστα κερδίσει αμφότερους τους δύο προηγούμενους τελικούς στους οποίους και συμμετείχαν. 

Οι «Γκαλάκτικος» έγιναν η πρώτη ομάδα που θα παίξουν για 2η φορά σε 3 σερί τελικούς έπειτα από τις 5 συμμετοχές στις πρώτες διοργανώσεις του κυπέλλου Πρωταθλητριών παίρνοντας μάλιστα και τις 5 φορές το τρόπαιο (1956-60)! Μάλιστα μόνο οι Άγιαξ (1971-73) και Μπάγερν Μονάχου (1974-76) έχουν καταφέρει ακόμη να το κατακτήσουν 3 φορές.

Μάλιστα, ο Ζινεντίν Ζιντάν έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του θεσμού που φτάνει σε 3 σερί τελικούς έπειτα από τον Μαρσέλο Λίπι (96΄- 98΄) ως προπονητής της Γιουβέντους με τον Γάλλο να έχει σε 32 αγώνες, 22 νίκες και 2 τρόπαια.

Όσον αφορά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, μπορεί ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ να μην κατάφερε να σκοράρει για 2η σερί αναμέτρηση αλλά έφτασε τις 152 συμμετοχές στη διοργάνωση ξεπερνώντας τον Τσάβι Ερνάντεθ κάτι που τον φέρνει στην κορυφή των συμμετεχόντων -εκτός των τερματοφυλάκων- και μόνο πίσω από τον Ίκερ Κασίγιας που έφτασε τις 167 με τις φανέλες των Ρεάλ και Πόρτο.

Οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ στο όταν ο Μίλερ σέντραρε από τα δεξιά, ο Ράμος δεν έδιωξε σωστά και η μπάλα κατέληξε στον Κίμιχ που πλάσαρε νικώντας τον Νάβας για το 0-1. Η απάντηση των Μαδριλένων ήταν άμεση καθώς ισοφάρισαν στο 11΄όταν ο Κόβατσιτς βρήκε με τρομερή μπαλιά αριστερά τον Μαρσέλο και αυτός σέντραρε με στόχο τον Μπενζεμά που δεν συγχώρησε την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενουμένων και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την πρωταθλήτρια Ευρώπης καθώς μόλις στο 46΄ο Τολισό γύρισε τη μπάλα στον Ούλραϊχ και αυτός έκανε ολέθριο λάθος χάνοντας τη μπάλα που κατέληξε στον Μπενζεμά και ο Γάλλος πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του για το 2-1.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν στο 63΄όταν ο Ροντρίγκες εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Νάβας ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γερμανική ομάδα διαμαρτύρεται για τη φάση του 20΄όταν ο Ράμος ανέτρεψε τον Λεβαντόφσκι όμως ο Τούρκος ρέφερι Κιουνέιτ Τσακίρ έδειξε να συνεχιστεί η αναμέτρηση και για την αντίστοιχη του 39΄όταν ο Κίμιχ σέντραρε από τα δεξιά και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαρσέλο όμως ο Τσακίρ δεν έδειξε ούτε τώρα την άσπρη βούλα.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Λούκας Βάθκεθ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κόβατσιτς, Κρόος, Μόντριτς, Ασένσιο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Μπάγερν Μονάχου (Χάϊνκες): Ούλραϊχ, Κίμιχ, Χούμελς, Ζούλε, Αλάμπα, Τολισό, Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάμες Ροντρίγκες, Τόμας Μίλερ, Ριμπερί, Λεβαντόβσκι.