Skip to main content

Τσίπρας και Σύλλογος Down φύτεψαν δένδρο ελιάς στην Καλαμαριά (vid)

Ο Αλέξης Τσίπρας δώρισε στα παιδιά του Συλλόγου έναν προτζέκτορα ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου του πρόσφερε ένα καλάθι με διάφορα δωράκια.

Θερμή ήταν η υποδοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down στην Καλαμαριά.

Ο Αλέξης Τσίπρας δώρισε στα παιδιά του Συλλόγου που τον υποδέχθηκαν έναν προτζέκτορα ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου του πρόσφερε ένα καλάθι με διάφορα δωράκια.

Έπειτα ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στον χώρο ενώ συνομίλησε με τους υπεύθυνους του φορέα.

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, ανέφερε πως τα παιδιά με σύνδρομο Down χρειάζονται την στήριξη της πολιτείας.

«H πραγματικότητα είναι ότι η χώρα μας έχει ένα πολύ μεγάλο έλλειμμα. Κοινωνικό έλλειμμα. Το οποίο δεν είναι αποτέλεσμα της κρίσης, η κρίση το όξυνε ακόμα περισσότερο», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα ήταν ελλιπές και δεν οικοδομήθηκε όπως έπρεπε τα χρόνια της ανάπτυξης, της οικονομικής ευημερίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια όσοι πόροι μπορούν να κατευθυνθούν στην υποστήριξη κοινωνικών δομών να κατευθύνονται εκεί», σημείωσε μεταξύ άλλων. «Το πρώτιστο μέλημα της πολιτείας πρέπει να είναι να στηρίξει τα παιδιά αυτά να σταθούν στα πόδια τους», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και υπάρχουν πράγματα που δεν γίνονται εάν δεν υπάρχει πολιτική βούληση και πράγματα που δεν γίνονται λόγω των συνθηκών που βρίσκεται η χώρα σήμερα. Αυτά, λοιπόν, που γίνονται θα σας υποσχεθώ τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου ότι θα είμαστε δίπλα σας για να κάνουμε ό,τι μπορεί να γίνει» είπε.

«Κατεβάζουμε νόμο - πλαίσιο για τα άτομα με αναπηρία, που θα αφορά όλους τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός και τόνισε πως οι γονείς αυτοί αντιμετωπίζουν σύνθετα προβλήματα, καθώς έχουν την αγωνία πώς θα σταθούν μόνα τους τα παιδιά τους, όταν οι ίδιοι δεν θα μπορούν πλέον να τα στηρίξουν: «Το πρώτιστο μέλημα της πολιτείας πρέπει να είναι να στηρίξει τα παιδιά αυτά να σταθούν στα πόδια τους», δήλωσε.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε δίπλα σας και θα το κάνουμε, αν και το περιβάλλον σήμερα είναι δυσμενές», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μετά το πέρας της συνάντησης οι άνθρωποι του Συλλόγου μαζί με τον πρωθυπουργό φύτεψαν όλοι μαζί ένα μικρό δέντρο ελιάς. Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί το Σύλλογο ελπίζει η ελιά να έχει μεγαλώσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από τα γραφεία του Συλλόγου περίμεναν τον πρωθυπουργό συμβασιούχοι του δήμου Καλαμαριάς, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.