Skip to main content

Στον Πόρο αρχίζει τη Δευτέρα το 13ο Συμπόσιο της Σύμης

Αρχίζει τη Δευτέρα το 13ο Συμπόσιο της Σύμης, υπό τον τίτλο «Πρόσω Ολοταχώς: Ιδέες προόδου για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο», που πραγματοποιείται στον Πόρο, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Γ
Αρχίζει τη Δευτέρα το 13ο Συμπόσιο της Σύμης, υπό τον τίτλο «Πρόσω Ολοταχώς: Ιδέες προόδου για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο», που πραγματοποιείται στον Πόρο, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και υψηλών προσκεκλημένων. Το Συμπόσιο, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Υποθέσεις υπό την προεδρία του καθηγητή Οικονομίας Τζόζεφ Στίγκλιτς και παρουσία της υπουργού Εξωτερικών της ΕΕ Κάθριν Άστον. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 έως τις 14.00 στο ανακαινισμένο πρώην δημοτικό σχολείο, που στεγάζεται στο κτίριο Συγγρού, στην παραλιακή της πόλης.

Το ίδιο απόγευμα στο ξενοδοχείο Sirene Blue Resort θα ακολουθήσει η επίσημη τελετή έναρξης του Συμποσίου, όπου τους συνέδρους θα καλωσορίσει ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και η υπουργός Εξωτερικών Κάθριν Άστον.

Την Τρίτη, κατά την πρωινή συνεδρία θα συζητηθεί το θέμα της κρίσης της ηγεσίας στην Ευρώπη, καθώς και τρία πιθανά σενάρια για το μέλλον της ΕΕ, ενώ κατά την απογευματινή συνεδρία θα τεθεί το ζήτημα της προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η ατζέντα της Τετάρτης περιλαμβάνει «Το νέο μοντέλο πράσινης ανάπτυξης: πράσινες θέσεις εργασίας και τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα», καθώς και «Η νέα ταυτότητα της Ελλάδας στο εξωτερικό: 1001 ιδέες για προσέλκυση τουριστών στην Ελλάδα».

Οι εργασίες του Συμποσίου θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη, με δύο συνεδρίες: Η πρώτη με θέμα «Τι μάθαμε από την παγκόσμια κρίση και τι ακολουθεί στη συνέχεια: Ιδέες για την ατζέντα μιας  προοδευτικής ηγεσία στην Ευρώπη» και η δεύτερη υπό τον τίτλο «Ένας οδικός χάρτης για την Ελλάδα - εκτιμώντας τη σημερινή πραγματικότητα και διαμορφώνοντας την πολιτική και οικονομική εικόνα της νέας Ελλάδας».

Η τελετή λήξης του Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί με ομιλία του πρωθυπουργού στις 19:30 την  Πέμπτη, στο υπαίθριο αμφιθέατρο του κτιρίου Συγγρού και θα είναι ανοικτή για το κοινό.